Re: zúčtování provozních záloh
Tak především dohledat ve Vašem účetnictví kolik jste opravdu fyzicky zaplatili peněz, doklad na zálohu ještě neznamená,že jste jej celý a správně zaplatili. A pak se dohodnout s dodavatelem,kde on vzal jiné částky, než jste mu zaplatili. Rok zpětně není zas takový problém to dohledat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 7. 2014 9:20
Mám zaúčtovat fakturu, na které jsou zúčtovány provozní zálohy za předcházejících 12 měsíců. Rozpis 12 záloh na faktuře bez DPH je jiný než jsou zaúčtované zálohy v našem účetnictví (podle daňových dokladů na zálohu). Zřejmě bude chyba v našem účetnictví. Např. záloha je na částku 100 + 21 DPH a na faktuře mám zúčtovat 150 + DPH.
Prosím poraďte jak je mám zaúčtovat?.
1) pokud je zaúčtuji podle faktury nebude mi "sedět" inventarizace účtu 314
2)pokud zúčtuji zálohy pouze podle našeho účetnictví, nebude mi sedět DPH a závazek dodavateli?
Nebo mám zaúčtovat podle faktury a rozdíl účtu 314 v našem účetnictví nějak dorovnat? Ale jak?
Děkuji