Re: Dodatečné přiznání - uplatnění ztrát
ztrátu můžete uplatnit v násl.5ti letech, a kolik bylo těch úroků? je škoda uplaťnovat ztrátu pod limit základu daně, který vám sníží sleva na poplatníka
Máte povinnost podat dodatečné daňové přiznání, v případě, že zjistíte, že vaše daň.povinnost je vyšší, než původně přiznaná. V případě, že odečtete úroky nesprávně uplatněné, zvýší se daň.základ, ale daň zůstane na nule. Dodateč.přiznání bych nepodávala.
Doporučila bych svěřit se do rukou daňového poradce, nebo si přečíst alespoň Daňový řád § 141 odstavec 4).
Sama bych dodatečné daňové přiznání podala, ale pokud stejně nevyjde po odečtu slevy na poplatníka žádná daň, tak bych do toho už nic dalšího (staré ztráty,..) nepletla. Ale nejsem daňový poradce.
Pokud bych vyloučil úroky, které jsou tam špatně, a nesnížil základ něčím jiným, tak daň platím. Sleva to nepokryje.
Rozhodl jsem se vyhodit úroky - 40 tis. a do tabulky E přílohy uplatnit paušál na auto 60 tis. Základ mi klesne o 20 tis. a daň s platit nebude.
Je to takto možné, nebo tam, jak píšete, daňový řád klade nějaké překážky. Díky za všechny rady
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 7. 2014 10:09
Dobrý den,
v daňovém přiznání k DPFO jsem uvedl i úroky z úvěru, které nebyly na bydlení. Mohu podat daňové přiznání, ve kterém bych snížil úroky a uplatnil předchozí ztrátu z podnikání a dostal se tak na stejný základ. Základ byl cca 20 tisíc, daň tedy po slevě nula.
Děkuji za odpovědi a prosím o odkaz na legislativu.