Re: Dovolená po mateřské
>Mám pracovnici, která přešla plynule na druhou
>mateřskou
>1.1. 2014 - 2.3.2014 rodičovská s prvním dítětem
>3.3.2014 - 14.9.2014 bude čerpat MD s druhým dítětem.
>
>Má nárok na nějakou dovolenou, když o ni zažádá?
>A co s krácením - leden a únor je 42 prac. dnů...
>takže nekrátím.
>
>Čtu si abecedu mzdové účetní, ale zatím nic nevidím.
Pokud požádá o čerpání ŘD tak, aby navazovala na ukončenou MD, náleží ji celoroční nárok dovolené. Nic krátit nebudete.
>
>
A ještě mám jednu pracovnici. Ta nyní ještě pracuje (je u nás déle jako rok) a půjde na MD 29.8.2014 až 12.3.2015.
Asi jí zbude i nějaká dovolená z roku 2014- snad 5 dnů. Jak to bude s požádáním o čerpání dovolené v r. 2015? Co se počítá do odpracovaných 60-ti dnů??? Jaký bude její nárok dovolené?
) SLUŠNOST
Uvědomte si, že lidé, kteří zde radí, tak činí dobrovolně a bezplatně. Slova "prosím" a "děkuji" rozhodně nejsou zbytečná. Na fórum rozhodně nepatří hádky, agresivita, urážky, vulgarity atd. Též vyjádření typu "žádám o odpověď" vyznívá poněkud arogantně a může někoho odradit od pomoci.
Jinak vše o dovolené je v § 211 až 223 zákoníku práce, nebo zde v historii.
Prvně si ovšem přečtěte pravidla zdejšího fóra.
Historii jsem si načetla, zákony taktéž, dokonce v textu výše zmiňuji i jeden ze zdrojů. Bohužel mzdy jsem nikdy nedělala. Jelikož máme naši mzdovou účetní dlouhodobě nemocnou sama si "nějak" radím. Načtu si, udělám si svůj názor na věc, který tady i napíšu... ale "názor" jiných ně opravdu zajímá. Nechápu váš email. Si připadám,že jsem se provinila....
All má pravdu s tou slušností. Já jsem na to taky háklivá, ve vašem případě jsem odpověděla, a přesto jste mi nepoděkovala za mojí odpověď a hned jste zadala další totaz, aniž byste použila alespoň slovíčko prosím. Váš druhý dotaz mi již přišel jako příkaz, na který se musí odpovědět.
Vážně ? Vy jste ty pravidla také nečetl/a, že ?
To by snad mělo být první, co si prostuduji, když na nějaké fórum vstupuji.
A kanál z toho opravdu dělat nechceme, já jsem jen upozornila nakopírováním části pravidel na to, co by každému mělo být vlastní.
Jestliže chci radu , tak slušně požádám a poděkuji. Když to někdo nezná tak ať si zaplatí právníka, ten mu možná bude tolerovat buranství.
Četla jsem pravidla a vůbec nechápu pořád, co tu řešíte, čtu dotaz od paní Adinky a vůbec nevidím žádné příkazy, rozkazy, jen slušnou omluvu a od Vás žádnou reakci na ni, tak se nedělejte slušnou.Připadá mi, že máte špatnou náladu a vybíjíte si to zde na lidech. B
Řekla bych, že se docela pletete. Konkrétně paní Jasná tady obětavě denodenně odpovídá na mnoho dotazů, které se velmi často opakují. Dělá to dobrovolně, ochotně a má mnoho vědomostí. Co požaduje na oplátku je POUZE elementární slušnost, nic víc.....
já se teda musím přidat, přesto, že používám slovíčka prosím a děkuji, také se zde poslední dobou setkávám s arogantní odpovedi, dřív to tu bývalo jiné..no ale možná se nám jen zdá napsaná věta horší, a kdyby nám ji někdo řekl osobně, tak hrozně by to neznělo... :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 7. 2014 10:46
Mám pracovnici, která přešla plynule na druhou mateřskou
1.1. 2014 - 2.3.2014 rodičovská s prvním dítětem
3.3.2014 - 14.9.2014 bude čerpat MD s druhým dítětem.
Má nárok na nějakou dovolenou, když o ni zažádá?
A co s krácením - leden a únor je 42 prac. dnů... takže nekrátím.
Čtu si abecedu mzdové účetní, ale zatím nic nevidím.