Externí vedení účetnictví

• (neregistrovaný)

15. 7. 2014 11:49

Dobrý den,

okolnostmi jsem nucen přejít z OSVČ na SRO. Největší problém vidím v účetnictví. Nemám ale zaměstnance ani velkou agendu s tisícovkami faktur, prostě cca 50 faktur na příjem peněz od zákazníka, 50 faktur na úhradu nákladů. Protože složité účetnictví u s.r.o., nejsem schopen vést osobně, díval jsem se na externí možnosti. Zjistil jsem, že minimální paušál je cca 12000 ročne + Bůh ví jaké příplatky a poplatky. Přijde mi to docela dost na to, kolik málo toho mám k zaúčtování. Je tu někdo schopen poradit, zda existují nějaké levnější způsoby, které jsou více závislé například na počtu položek na faktuře, počtu faktur..Prostě aby mi nevyšel jen paušál na 12000, za pár faktur.. Nejsem škudlil ani Hamoun a rád si zaplatím do budoucna ale do začátku je to na mě moc. Díky za jakékoliv užitečné nápady v této oblasti.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 7. 2014 11:57

v.e.n.d.y.

Re: Externí vedení účetnictví
      Dobrý den, reaguji na Váš dotaz. Jsem účetní před důchodem a celý život v účetnictví a daních pracuji. Vést účto s.r.o., tedy podvojné účetnictví se vším všudy, to si myslím,že i v tak jednoduché firmě jak popisujete, je za 1 000,- Kč měsíčně naprosto v normállu. Nezlobte se, ale asi nemáte ponětí, co všechno se musí umět, udělat a zařídit. Samozřejmě je to na Vás, ale vězte, že špatná účetní Vám způsobí mnohem větší problémy a v důsledku i finanční vydání, než když zaplatíte dobrou za 1 000,-Kč měsíčně. Hezký den

• 15. 7. 2014 12:27

ANežžžka (neregistrovaný)

Kdyby 12000,-/měsíčně tak neřeknu, ale ročně? Nezlobte se, ale odvedenou práci si musíte zaplatit, i když je to jen pár faktur. Nebo si účetníctví dělejte sám a to by mě pak zajímalo, kolik času u toho strávíte. Pěkný den!

• 15. 7. 2014 12:37

anonymm (neregistrovaný)

Dobrý den,
      okolnostmi jsem nucen přejít z OSVČ na SRO. Největší
      problém vidím v účetnictví. Nemám ale zaměstnance ani
      velkou agendu s tisícovkami faktur, prostě cca 50
      faktur na příjem peněz od zákazníka, 50 faktur na
      úhradu
      nákladů. Protože složité účetnictví u s.r.o., nejsem
      schopen vést osobně, díval jsem se na externí
      možnosti.
      Zjistil jsem, že minimální paušál je cca 12000 ročne
      Bůh ví jaké příplatky a poplatky. Přijde mi to docela
      dost na to, kolik málo toho mám k zaúčtování. Je tu
      někdo schopen poradit, zda existují nějaké levnější
      způsoby, které jsou více závislé například na počtu
      položek na faktuře, počtu faktur..Prostě aby mi
      nevyšel jen
      paušál na 12000, za pár faktur.. Nejsem škudlil ani
      Hamoun a rád si zaplatím do budoucna ale do začátku
      je to na mě moc. Díky za jakékoliv užitečné nápady v
      této
      oblasti.
      Dobrý den, reaguji na Váš dotaz. Jsem účetní před
      důchodem a celý život v účetnictví a daních pracuji.
      Vést
      účto s.r.o., tedy podvojné účetnictví se vším všudy,
      to si myslím,že i v tak jednoduché firmě jak
      popisujete, je za 1 000,- Kč měsíčně naprosto v
      normállu.
      Nezlobte se, ale asi nemáte ponětí, co všechno se musí
      umět,
      udělat a zařídit. Samozřejmě je to na Vás, ale vězte,
      že špatná účetní Vám způsobí mnohem větší problémy a
      v důsledku ifinanční vydání, než když zaplatíte dobrou
      >>za 1 000,-Kč měsíčně. Hezký den
      >
      >Kdyby 12000,-/měsíčně tak neřeknu, ale ročně? Nezlobte
      >se, ale odvedenou práci si musíte zaplatit, i když je
      >to jen pár faktur. Nebo si účetníctví dělejte sám a to
      >by mě pak zajímalo, kolik času u toho strávíte. Pěkný
      >den!
      Souhlasím s děvčaty, ono i malé s.r.o. má své problémy, které musí řešit účetní. Dělám v této branži přes 25 let, ale za 1000,-- měsíčně bych to snad ani nedělala. Ono jenom zachytit změny v zákonech, které se musí v účetnictví promítnout, a další a další okolnosti. Vše je na vás, ale abyste díky pár ušetřeným korunkám neprodrbal gatě.
      Rozhodnout se musíte sám. Přeji pěkný den

• 15. 7. 2014 12:40

EvaCe

Dobrý den,
      také souhlasím s děvčaty, že cena 12.000,-/rok není přehnaná, ale pokud byste měl zájem o spolupráci, můžete napsat a dám Vám konkrétní nabídku.
      cerna.e@tiscali.cz

• 15. 7. 2014 12:54

. (neregistrovaný)

Ano, lze najít i účetní firmy, které budou fakturovat za počet dokladů či počet položek. Ale v případě nižších pohybů v účetnictví si vždy naúčtují navíc (různě vysoký) paušál. Protože mzdy zaměstnaným účetním, odborná školení, náklady na provoz kanceláře atd. stojí peníze bez ohledu na to, kolik mají klientů.
      Chcete opravu účetní, která od Vás převezme doklady a jen je zaúčtuje? Vrátí Vám je ve stejné podobě, v jaké je převzala? Nebude Vás informovat o nových zákonech a úskalích, které pro Vás z nich budou vyplývat? Neporadí, ke kterým daním se kde zaregistrovat? Nepřipraví podklady pro kontroly?
      Jen na přelomu roku jsem sama více jak 50% svého "pracovního" času strávila studiem nového Občanského zákona, Zákona o obchodních korporacích a navazujících novel ostatních zákonů. Mé náklady se tím zvýšily - ale klientů mám stále stejně. Když budu fakturovat nízké částky, neuživím se. Když naberu nové klienty, nebudu mít už vůbec žádný čas na tolik potřebné studium. A studovat se v dnešní době musí, většina daňových zákonů se mění cca 5x do roka. Naposledy, když jsem měla nového klienta (nově založené s.r.o.), tak u mně strávil na začátku cca 5 hodin - a to jsme jen probírali, jaké jsou povinnosti nového s.r.o. ohledně finančního úřadu a dalších úřadů a institucí. Zvažte, co vlastně chcete. Protože u účetní to není jen o tom, že "to" zaúčtuje, ale jak a kam "to" zaúčtuje.

• 15. 7. 2014 13:15

. (neregistrovaný)

Nenapsal jsem důležité informace
      - oblast činnosti
      - plátce DPH
      - přenosy daňové povinnosti
      - ostatní daně - silniční daň, daň z nemovitostí,...
      - druhy dlouhodobého majetku (složitost odepisování)
      - majetek na leasing či na úvěr
      - obchodování zaměřeno na zboží nebo spíše na služby
      - bude povinnost vést sklad?
      - CZK nebo i cizí měny
      - obchodování pouze tuzemsko nebo i EU či zahraničí
      - způsob odměňování jednatele
      - příprava a předávání dokladů "krabicové", či již zpracované podklady a doklady roztříděny vč. soupisů a pokladny
      - v případě potřeby odesílání a přijímání dokladů k zaúčtování mailem?
      - perioda zpracování (v případě DPH pravděpodobně měsíční)
      - budete chtít i poradenství? Protože to je vždy navíc, přidaná hodnota
      - alespoň kraj, kde bude mít s.r.o. sídlo

Vždy je vhodné se poptat ve svém okolí, jaké má kdo zkušenosti.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).