Vyčerpaná podpůrčí doba 380 kal.dnů

• (neregistrovaný)

15. 7. 2014 13:50

dobrý den, ještě jsem se s tím nesetkala - sociálka poslala oznámení o podpůrčí době 380 KD do 5.8.2014, tzn. že jí platí nemoc do této doby, ale neschopenka jí nemusí skončit ... a ztel ji vede v mimoevidenčním stavu dále ...? paní je na psychiatrii, jak postupovat ? děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 7. 2014 13:54

all (neregistrovaný)

Re: vyčerpaná podpůrčí doba 380 kal.dnů
      proč v mimoevidenčním ? Zaměstnanec klidně může mít neschopenku dále třeba půl roku, jen nebude dostávat nemocenskou. Prostě dál vedete jako nemocnou, většinou to dopadne tak, že je přiznán invalidní důchod, nebo prodloužena doba čerpání dávek.

• 15. 7. 2014 14:15

jo (neregistrovaný)

jj, mimoevidenční stav je specialita téhle firmy, to sem nepatří, neuvědomila jsem si to. Spíše jde o to, že ztel asi nemá moc co na výběr - ptát se paní kdy nastoupí do práce je hloupost, prostě má neschopenku ... a čekat jak to dopadne ...? děkuji za reakci

• 15. 7. 2014 14:18

all (neregistrovaný)

Bohužel ano, taky mám tady teď jeden takový případ a čekám, jak to dopadne. Lidi si nějak nemůžou zvyknout, že už to nevyřizuje zaměstnavatel a že žádost o ID nebo prodloužení podpůrčí doby si musí vyřídit sami. A to jsem zaměstnance na to upozorňovala několikrát zavčas. teď je na mrtvici z toho, že sice má neschopenku dál, ale bez peněz ...

• 15. 7. 2014 14:31

jo (neregistrovaný)

děkuji, all a přeji hezký den :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).