Nepodepsané prohlášení a prav. výdělek

• (neregistrovaný)

15. 7. 2014 21:27

Dobrý den,
    prosím o radu zkušenou mzdovou účetní. Pokud by četla paní Jasná, byla bych moc rád za odpověď.

Pracovala jsem u velké společnosti a rozvázala pracovní poměr dohodou - organizační důvody k 30.6. hned po ukončení RD. Vystavili mi potvrzení pro úřad práce a zjistila jsem, že mám vypočítané nižší průměry, a to z toho důvodu, jak jsem právě zjistila, že jsem nepodepsala prohlášení poplatníka za rok 2014. Všechny ostatní roky mám podepsané. Letos se vyměnila účetní, která mě nekontaktovala a já na to zapomněla /manžel, který tam taky pracuje, řekl, že mi to pošlou/ nakonec neposlali a já na to zapomněla. Pracovala jsem v jiném městě.

Pravděpodobný výdělek vypočítali bez slevy na poplatníka a tím se mi snížil průměrný výdělek. Rozdíl dělá v čistém pro úřad práce téměř 2000, propočítala jsem to a zjistila, že přijdu asi o 3000 Kč na podpoře, dostala jsem odstupné 6 měsíců a ten se asi taky počítal z nižšího průměru, což už ani nechci vědět, o kolik jsem přišla, než kdybych Potvrzení podepsala. Žádala jsem, že chci potvrzení podepsat a oni mi řekli, že zpětně to nejde podepsat. Dle mého zjištění to podepsat dodatečně jde. V mzdě za červenec mi mají proplatit ještě kompenzaci benefitu. Sice nejsem zaměstnancem, ale poplatníkem snad ano. Je možné, aby mi ještě mzdu za červen opravili a vypočetli z vyššího průměru a vystavili nové potvrzení pro Úřad práce?

Mám pocit, že je to politika firmy matky nekontaktovat, aby odstupné bylo nižší. Ostatní zaměstnance vyzývají k podpisu. Mzdová nic opravovat nechce, aby prý na sebe neupozornila FÚ.
    Mimochodem výplatní pásky nemám, evidenční listy jsem nedostala k podpisu.

Myslím ,že už s tím nic neudělám a jsem na sebe naštvaná, že jsem si to neohlídala.

Moc děkuji za odpověď,

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).