Re: Služební cesta zahraniční a platby P
O zahr. cesťáku byste ve vašem případě měla účtovat do nákladů přes ID: cestovní náhrady 512/335 kurzem platným v den nástupu na zahr.pracovní cestu. Záloha na ZPC zřejmě vyplacena nebyla, protože byla poskytnuta PK - jinak kurzem platným v den vyplacení zálohy. PK z banky účtovat denním kurzem ČNB 335/221, doplatek 335/211 a k účtu 335 zaúčtovat KR.
Kurzem dnem nastupu na sluzebu budu prepočítávat a účtovat pouze diety, ktere budou vyplaceny v Kc. Aha, tak radeji vsechny doklady co byly zaplaceny PK, zauctovat dnem kdy uctuji kurzem CNB a pak mi na bance vznikne kurzový rozdíl. Bude to tak ok ?
Všechny cestovní náhrady kurzem ČNB ke dni nástupu ZPC
(bez poskytnuté zálohy). KR vám vznikne k účtu 335. Zkuste si to zaúčtovat.
ano, to chapu, ale pokud platil ubytovani firemni platebni kartou, tak to uz pro nej nebude prece nahrada. uctovala bych cely cestak do zavazku kurzem cnb k datu kdy budu vyuctovavat cely cestak. a pak na vyplatu hotovosti - nahrady jako diety a pripadne pokud jsou jine doklady hrazeny hotove, tak to bych prepocetla kurzem cnb ke dni nastupu PC a to mu vyplatila, tam by mi vznikl take kurz. rozdil. Tak to nemuzu mit ? Nekde jsem cetla, ze cestak zauctovat kurzem kdy nastane ucetni pripad, u nas datum kdy je cestak vyuctovany.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 7. 2014 10:31
Dobrý den,
prosím o radu. při přepočtech zahranicních faktur používáme denní kurz čnb v den zaúčtování. ted tady mám první cesták ze zahraničí, kde mi dodali doklady, které byly hrazeny PK z firemního účtu. Otázku mám zda můžu tyto doklady zaúčtovat rovnou na bance do N a použít kurz banky, tzn. nebude kurzový rodzíl. Vse je popsane v zapise ze služebky, kde který doklad. Resim to, zda můžu u nejakých dokladů účtovat rovnou kurzem co bylo strzene na bance, když jinde mam faktury, které byly také hrazeny platební kartou a tam mam kurz kdy jdem účtovala a pak teprve vůči uhrade udelany kurz. rozdíl.
díky moc