Podnikání v pronájmu-oprava podlahy?

• (neregistrovaný)

18. 7. 2014 15:39

Prosím-podnikatel má pronajatý prostor, ve kterém provozuje fitness centrum. Nyní mi přinesl fa za opravu podlahy-tělocvična, kterou zaplatil a trvá na tom, že to chce jako daňový výdaj. Prý to tak dělá každý, je to výdaj na udržení příjmů.. Já chci souhlas majitele k opravě (za 108 tisíc bez DPH), jinak to chci dát nedańově. Je plátce DPH, vede DE. Poradíte mi, jak je to správně? Děkuji moc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 7. 2014 20:51

mirka..p (neregistrovaný)

Re: podnikání v pronájmu-oprava podlahy?
      Já si myslím že to, co píšete, se týká technického zhodnocení. Že v případě opravy by mohl dát do výdajů i bez souhlasu vlastníka. Ale nejsem si jistá, jestli to platí i letos, po změně obč. zákoníku.

• 19. 7. 2014 14:52

nova (neregistrovaný)

Podnikatel oponuje tím, že to není technické zhodnocení, neboť nezvýšil žádnou technickou vlastnost-podlahu, která se odfoukla po zatopení částečně obměnil za novou stejných vlastností. Ale já se bojím té částky-mohu jako opravu i v této výši? Jedná se o tělocvičnu, takže plocha je větší, ale stejně nevím... Děkuji.

• 19. 7. 2014 16:36

mirka..p (neregistrovaný)

Pokud je to tak, jak píšete, že byla podlaha jen obnovena tak, aby měla stejné parametry jako předtím, je to dle mého názoru oprava. A pokud se takto opravovala celá tělocvična, 100 tis. není zas tak velká částka.

• 19. 7. 2014 23:00

nova (neregistrovaný)

Děkuji Vám mockrát.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).