Re: podnikání v pronájmu-oprava podlahy?
Podnikatel oponuje tím, že to není technické zhodnocení, neboť nezvýšil žádnou technickou vlastnost-podlahu, která se odfoukla po zatopení částečně obměnil za novou stejných vlastností. Ale já se bojím té částky-mohu jako opravu i v této výši? Jedná se o tělocvičnu, takže plocha je větší, ale stejně nevím... Děkuji.
Re: podnikání v pronájmu-oprava podlahy?
Pokud je to tak, jak píšete, že byla podlaha jen obnovena tak, aby měla stejné parametry jako předtím, je to dle mého názoru oprava. A pokud se takto opravovala celá tělocvična, 100 tis. není zas tak velká částka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 7. 2014 15:39
Prosím-podnikatel má pronajatý prostor, ve kterém provozuje fitness centrum. Nyní mi přinesl fa za opravu podlahy-tělocvična, kterou zaplatil a trvá na tom, že to chce jako daňový výdaj. Prý to tak dělá každý, je to výdaj na udržení příjmů.. Já chci souhlas majitele k opravě (za 108 tisíc bez DPH), jinak to chci dát nedańově. Je plátce DPH, vede DE. Poradíte mi, jak je to správně? Děkuji moc.