Re: Zpětný fin. leasing
Já to chápu tak, že jste již odepsané stroje prodali leasingovce a ona vám je bude pronajímat a po ukončení pronájmu si je odkoupíte za zůstatkovou cenu.
TZN. že při prodeji jste měli výnos na 641, ale oproti tomu žádný náklad na 541 ( stroje byly odepsané). Nyní tyto stoje nejsou vaše, máte je pronajaté od leasingovky a až do splacení patří leasingové společnosti ( pokud se opravdu jedná o leasing a ne o úvěr). Vy je nyní nemůžete odpisovat, protože vám nepatří. Budete standardně účtovat leasing a až při odkupu po ukončení leasingu, můžete stroje za zůstatkovou hodnotu znovu zařadit do majetku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 7. 2014 11:45
Dobrý den, mám dotaz ke zp.fin leas. všechny stroje, co se prodaly leas. spol. a ona nám je znovu prodala, jsou starší a firma je už odepsala, když je zařadím znova do majetku, to mám na ně znova dělat odpisy od začátku? Děkuji Renata.