Průměrný výdělek

• (neregistrovaný)

21. 7. 2014 13:43

Dobrý den,
    prosím o radu.
    Byla jsem na tříleté rod. dovolené, která mi skončila 7.7. 2014. Pak jsem měla nastoupit do práce, ale požádala jsem o neplacené volno do konce měsíce, protože pracovní poměr mám do 31.7.2014 na dobu určitou a dál již prodloužit nechci, vhledem k tomu, že zaměstnavatel poslední dobou nevyplácí mzdy v termínu. Pracuji u něj ještě na DPP (8000,-/měsíc), ale od května mi už nezaplatil.
    Chci se tedy od 1.8. hlásit na ÚP a najít si něco nového. Ale nevím, z čeho se mi bude počítat průměrný výdělek. Můžete mi prosím někdo odpovědět?
    Než jsem šla na MD, tak jsem měla měsíční mzdu 15000,- + 2000,- osobní ohodnocení. Bude se to počítat jako pravděpodobný výdělek z této částky nebo to bude jinak? Děkuji všem.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 7. 2014 14:01

Líba (neregistrovaný)

Re: Průměrný výdělek
      DPP do 10000,- není pojištěná činnost a v zaměstnání jste byla na RD.

§ 51
      (1) Podpora v nezaměstnanosti se uchazeči stanoví za první 2 měsíce ve výši 0,15násobku, další 2 měsíce ve výši 0,12násobku a po zbývající podpůrčí dobu 0,11násobku průměrné mzdy v národním hospodářství za 1. až 3. čtvrtletí kalendářního roku předcházejícího kalendářnímu roku, ve kterém byla podána žádost o tuto podporu, jestliže
      a) splnil podmínku doby předchozího zaměstnání [§ 39 odst. 1 písm. a)] započtením náhradní doby a tato doba se posuzuje jako poslední zaměstnání,

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).