Re: Průměrný výdělek
DPP do 10000,- není pojištěná činnost a v zaměstnání jste byla na RD.
§ 51
(1) Podpora v nezaměstnanosti se uchazeči stanoví za první 2 měsíce ve výši 0,15násobku, další 2 měsíce ve výši 0,12násobku a po zbývající podpůrčí dobu 0,11násobku průměrné mzdy v národním hospodářství za 1. až 3. čtvrtletí kalendářního roku předcházejícího kalendářnímu roku, ve kterém byla podána žádost o tuto podporu, jestliže
a) splnil podmínku doby předchozího zaměstnání [§ 39 odst. 1 písm. a)] započtením náhradní doby a tato doba se posuzuje jako poslední zaměstnání,
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 7. 2014 13:43
Dobrý den,
prosím o radu.
Byla jsem na tříleté rod. dovolené, která mi skončila 7.7. 2014. Pak jsem měla nastoupit do práce, ale požádala jsem o neplacené volno do konce měsíce, protože pracovní poměr mám do 31.7.2014 na dobu určitou a dál již prodloužit nechci, vhledem k tomu, že zaměstnavatel poslední dobou nevyplácí mzdy v termínu. Pracuji u něj ještě na DPP (8000,-/měsíc), ale od května mi už nezaplatil.
Chci se tedy od 1.8. hlásit na ÚP a najít si něco nového. Ale nevím, z čeho se mi bude počítat průměrný výdělek. Můžete mi prosím někdo odpovědět?
Než jsem šla na MD, tak jsem měla měsíční mzdu 15000,- + 2000,- osobní ohodnocení. Bude se to počítat jako pravděpodobný výdělek z této částky nebo to bude jinak? Děkuji všem.