Re: neodečteno daňové zvýhodnění za stud
S tímhle stavem věci nemůžete dělat vůbec nic. Takto jsou postavené naše daňové zákony a slevu na poplatníka i slevu na studijící děti (a jiné slevy - třeba na invaliditu) můžete dostat v jednom měsíci jen JEDENKRÁT, bez ohledu na to, kdybyste dostala třeba 12 měsíců odstupného a 10 platů navíc jako odměnu.
Srovná se to v ročním zúčtování, případně v daňovém přiznání a budete mít vyšší vratku daně. Teď se věnujte hledání zaměstnání a penízky si užijete na jaře. Hodně štěstí, ať máte brzo práci.
Pokud paní navázala v dalším zaměstnání (nepíše tak ani tak), nic se srovnávat nebude muset.
No asi nenavázala, když chce slevu na děti i za červenec a srpen ... to je ale samozřejmě jen moje domněnka, že je teď bez práce.
Jinak máte samozřejmě pravdu - že kdyby navázala zaměstnáním v červenci, slevu by měla a nic by (asi) neřešila.
Třeba bylo to odstupné tak vysoké, že spadla do solidární daně a bude muset podat DP - pak by se jí, pokud si po zbytek roku "moc nevydělá," alespoň část peněz vrátila. A když k tomu přidá ještě hypotéku, penzijko, životko, dary, dary krve, odborářské příspěvky ... jejda, to bude vratka daně. :-)
Dobrý večer, právě jsem procházela a odpovídala na nabídky pracovních míst...
Děkuji Vám za vysvětlení řešení obsahu mého dotazu.
(hypotéku, penzijko, >životko, dary krve) = mohu uplatnit.
Na shledanou Ivana Pokorná, P5
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 7. 2014 17:32
Dobrý den, ne vlastní vinou jsem, stejně jako mojí kolegové, dostala výpověď pro nadbytečnost a na výplatní pásce jsem vedle mzdy za poslední měsíc odpracovaný u firmy dostala odstupné/(3 měsíční platy).
Mám 2 studenty na SŠ a VŠ v řádném denním studiu.
Odstupné se prostě přičetlo k měsíční výplatě a daňové zvýhodnění bylo jen za 06/2014. Synové jsou i v době prázdnin stále řádnými studenty. Nepřerušili studium!
Proč mi nebylo i z odstupného /3x odečteno daňové zvýhodnění na děti a mne? Přišla jsem díky tomu o hodně peněz! Nejedná se o odměnu, ale 3 platy jako kdybych je odpracovala!
Napište mi prosím co s tímto stavem věci mohu dělat. V účtárně mám dodnes v archívu řádně doloženo, že mé děti studují v denním studiu.
Děkuji vám za spolupráci a jsem s pozdravem Ivana Pokorná, P5