Narovnání účtu DPH

• (neregistrovaný)

22. 7. 2014 9:41

Dobrý den,
    měla bych dotaz ohledně účtu DPH 343. V roce změny sazby DPH jsem si v počítači udělala analytiku na přelomu roku, abych se v DPH lépe vyznala, ale zřejmě jsem dobře nenastavila program a DPH se mi sice zaznaménávalo na nově vytvořený účet, ale také zároveň na ten původní, takže to mám v podstatě 2x zaúčtované. Potřebovala bych proto ten nově zřízený účet vynulovat (stejně má jen informační charakter, vše bylo v podstatě účtováno automaticky programem na ten původní). Máte někdo zkušenost? Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 7. 2014 10:03

jinka (neregistrovaný)

Re: Narovnání účtu DPH
      "takže to mám v podstatě 2x zaúčtované"
      "vše bylo v podstatě účtováno automaticky programem na ten původní"

nerozumím dotazu , máte zaúčtováno na 343 2x nebo jen na špatné analytice ?
      pokud jen anal - tak stačí např 343.2/343.4

• 22. 7. 2014 10:16

MiladaRoz. (neregistrovaný)

Je to zaúčtováno na 343020 i 343031, přijaté faktury jsem dávala na 343031 ručně do počítače, ale automaticky se to hodilo i na 343020. Zřejmě jsem ten nový účet vytvořila chybně. Poznala jsem to tak, že při kontrole účtů při účetní závěrce (při součtování všech DPH účtů) rozdíl právě ve výši, kterou jsem účtovala na anylytiku 343031. Doufám, že to píšu alespoň trochu srozumitelně.

• 22. 7. 2014 10:56

jinka (neregistrovaný)

Pak máte chybu i někde jinde, ne jen na účtu 343.
      Popište konkrétní "duplicitní zaúčtovaní" - celý účetní případ - co jste účtovala ručně a co automaticky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).