Re: Narovnání účtu DPH
Je to zaúčtováno na 343020 i 343031, přijaté faktury jsem dávala na 343031 ručně do počítače, ale automaticky se to hodilo i na 343020. Zřejmě jsem ten nový účet vytvořila chybně. Poznala jsem to tak, že při kontrole účtů při účetní závěrce (při součtování všech DPH účtů) rozdíl právě ve výši, kterou jsem účtovala na anylytiku 343031. Doufám, že to píšu alespoň trochu srozumitelně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 7. 2014 9:41
Dobrý den,
měla bych dotaz ohledně účtu DPH 343. V roce změny sazby DPH jsem si v počítači udělala analytiku na přelomu roku, abych se v DPH lépe vyznala, ale zřejmě jsem dobře nenastavila program a DPH se mi sice zaznaménávalo na nově vytvořený účet, ale také zároveň na ten původní, takže to mám v podstatě 2x zaúčtované. Potřebovala bych proto ten nově zřízený účet vynulovat (stejně má jen informační charakter, vše bylo v podstatě účtováno automaticky programem na ten původní). Máte někdo zkušenost? Děkuji.