Re: OT : musíte s šéfem často bojovat?
Něco ve smyslu, jako když externí účetní chce zaúčtovat vklad hotovosti na bankovní účet jako vklad tržby, přesně podle textu uvedeného ve výpisu (napsáno na vkladovém lístku zaměstnancem firmy) a jednatel+společník firmy chce, aby to zaúčtovala jako jeho osobní půjčku firmě?
to je dnes běžný jev, když jsem řediteloval ve dvou firmách, tak jsem problém vždy řešil otázkou:
chcete, abych firmy řídil v souladu se zákony a předpisy a neohrožoval vás(majitele-společníky) případným postihem, nebo chcete jít za hranu zákona a riskovat postih? Nikdy po dlouhých debatách neřekli, že chtějí druhou variantu, protože jsem je taky upozornil, že v takovém případě si musí najít jiného, kdo bude pro ně riskovat třeba i kriminál.
Jo, odpověď mého šéfa je: až si tady budeš ředitelovat tak si tu dělej co chceš. No ale většinou pak dá na mou radu. Je to moc únavný.
Až se to bojím napsat - že jsem nikdy nemusela s žádným šéfem bojovat, protože vždycky uznávali můj názor a věřili a věří mi,co se týká profesionality. A že jsem těch šéfů měla za život pár :-).
Nevím, jestli jsem já byla sama sobě dobrým šéfem po několik let
( spíš ne :-) a ostatním, kterým jsem kdy šéfovala já jsem se snažila spíš pomáhat, poradit a nedělat zbytečné dusno.Musím přiznat, že je fakt, že jsem "ráda kontrolovala " .
Můj současný se nehádá ani nebojuje, jen má často "geniální " nápad, a já pak musím vysvětlovat, že je to sice geniální, ale (asi proto) nelegální. Fakt je, že postupně četnost slábne, asi proto, že mu všechno zvetuju a on je z toho smutnej :(
bojuju stále . a stále prohrávám. již se pomalu učím " to nebýt můj stánek " " já nerozumět " ..
někdy si šéf ale vyhlédne zákon, např. něco z bezpečnosti práce, a udělá hroznou scénu, že není vše do detailu podle zákona. ovšem bez nákladů, pokud možno. nevadí , že jiné věci ve velkém rozsahu jsou ignorovány " no to mi můžou. já tady živím lidí, co těžce dělaj, vy jim výdělek nezaručíte "
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 7. 2014 14:36
Jen takový pokec - stává se vám občas, že majitel firmy či šéf chce něco protizákonného a argumentuje ve stylu - "nedopustím, aby nějaká omezení brzdily dynamický rozvoj naší firmy!" :) Musíte se často hájit se zákoníkem práce v ruce jako pastor s Biblí?