Re: Účetní literatura
Děkuji, od rána jsem byla nevrlá, z toho vedra, co nás zase čeká a tohle mi zvedlo náladu :o))
Také mě to pobavilo a usmívám se!! Díky Ivo:-)
A tazatelce chci říct, že ji doporučuji bedlivě číst toto forum, samozřejmě něco o účetnictví a zákoníku práce vědět musím, ale jinak se tady naučím víc, než běhat po školení. A často jsou zde probírány problémy, které by mě ani nenapadly, že mohou nastat. Tak hodně zdaru! A krásný den všem!
Děkuji, lepší nálada se hodí vždycky. :-)
Je mi jasné, že tazatelka měla na mysli odbornou literaturu, ale tohle se prostě samo nabízelo a nešlo dolat. :-)
Od příštího týdne mám dovolenou a kromě detektivky si vezu i Obsluhu mzdy a platu od JUDr. Šubrta, abych se po cestě nenudila.
Dobrý den.
Děkuji za pobavení a zvednutí nálady :-)
Jsem za tenhle server (jako účetní téměř začátečnice a mzdová účetní samouk) moc vděčná. Ve volnější chvilce tu diskuze také pročítám a je pravda, že mi to dává hodně. Jsem moc vděčná všem, kdo tu odborně, dobrovolně zadarmo odpovídají i na kolikrát takové zbytečné a "líné" dotazy.
Zrovna teď - děkuji za prima tip na čtení, koukala jsem na popis publikace a určitě si ji také pořídím nebo vypůjčím :-)
Přeji krásnou dovolenou!
Marcela B.
také se musím přidat a poděkovat za to, že tyto stránky existují. Jsem již 10let finanční účetní, ale je pořád se co učit, hlavně si udržujete rozhled i v době když jste na MD. také si ráda čtu ohledně mezd, ikdyž nejsem mzdová, tak jsem se tu hodně věcí naučila, i sama pro sebe, na co si dát pozor, na co mám nárok jako zaměstnanec......, díky všem
Hezký den,
já bych přešla na odpověď k této otázce. Je to úsměvné, co jste tu napsali, ale nikdo na nic seriózně neodpověděl.
Osobně si kupuji pravidelně:
Abeceda mzdové účetní (Anag) - je to velice dobrá praktická kniha se všemi informacemi ohledně mezd.
Dále - protože pracuji ve firmě, kde reportuji účetní výkazy v angličtině, jsem si zakoupila letos tuto knihu a je velmi praktická a je zde vše, co potřebuji (jsou zde výkazy i ostatní věci jak v češtině, tak v angličtině): Zuzana Černá - Praktický průvodce českými účetními výkazy v anglickém jazyce: http://ucetnikancelarbrno.cz/eshop/cs/
Dále si pravidelně kupuji Daně 2014 a předpisy související s přehledy změn - je to též od Anagu.
Samozřejmě kupuji vybraná ÚZ.
Účetní literatury je hodně a dobrý výběr mají např. v Dobrovském nebo ve větších knihkupectvích. Doporučuji si tam zajít podívat a prolistovat si knihy a zakoupit je tam.
Hezký den,
já bych přešla na odpověď k této otázce. Je to úsměvné, co jste tu napsali, ale nikdo na nic seriózně neodpověděl.
Osobně si kupuji pravidelně:
Abeceda mzdové účetní (Anag) - je to velice dobrá praktická kniha se všemi informacemi ohledně mezd.
Dále - protože pracuji ve firmě, kde reportuji účetní výkazy v angličtině, jsem si zakoupila letos tuto knihu a je velmi praktická a je zde vše, co potřebuji (jsou zde výkazy i ostatní věci jak v češtině, tak v angličtině): Zuzana Černá - Praktický průvodce českými účetními výkazy v anglickém jazyce: http://ucetnikancelarbrno.cz/eshop/cs/
Dále si pravidelně kupuji Daně 2014 a předpisy související s přehledy změn - je to též od Anagu.
Samozřejmě kupuji vybraná ÚZ.
Účetní literatury je hodně a dobrý výběr mají např. v Dobrovském nebo ve větších knihkupectvích. Doporučuji si tam zajít podívat a prolistovat si knihy a zakoupit je tam.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 7. 2014 22:35
Dobrý den, mohl by mi prosím někdo doporučit nějakou dobrou literaturu pro účetní? Děkuji.