Re: konec mateřské a RD-kontrola
Jestli se jednalo o předčasný porod a začala jí MD až dnem porodu (vyplňovala jste přílohu k žádosti o PPM, tak víte, od kterého dne čerpala MD), tak končí 19.8. a o dovolenou může požádat od 20.8.
Na OSSZ nic nehlásíte a na ZP jste ji hlásila na začátku MD, to stačí.
omlouvám se, nastoupila na MD 5.2., protože to byl předčasný porod
Dobrý den, take ted řeším a našla jsem si tuto diskusi. Prosim o info, pokud končí zaměstnanci mateřská a nastupuje na rodičák, tak to uz jde mimo naši firmu ? na ZP jsem ji nahlasila kodem M pri nastupu na Materiskou a ted uz nic neřeším ? Az se zas vrátí po rodičovské tak budu oznamovat ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 7. 2014 11:35
Dobrý den, můžu poprosit o kontrolu?
Mám jedinou ženu, nemám žádnou zkušenost s mateřskou.
Porod 5.2.2014, takže konec mateřské je 20.8.2014.
1. Má nevyčerpanou dovolenou z r.2013 - 11 dní a za rok 2014 nárok na 20 dní dovolené, takže nyní by si měla požádat o čerpání dovolené po MD, takže od 21.8. by měla nastoupit čerpání dovolené.
2. Pokud nenapíše žádost o délce čerpání RD, je automaticky čerpání do 3 let věku dítěte
Prosím musím posílat nějakou změnu na sociálku nebo zdravotní pojišťovnu?
A mám dostat třeba nějaký oficiální dokument o ukončení MD, na základě čeho já ukončím ve mzdách vlastně čerpání MD?
Moc děkuji předem, trošku se v tom motám.