Re: Kontrola exekuce
Na srážku výživného v částce 2500 má uzavřenou dohodu se zaměstnavatelem. Na částku 2500 přeložil rozsudek soudu určení výživného. Ex.na výživné nemá, ale beru že pohledávka výživného je přednostní první v pořadí. Dohoda byla sepsána druhý den po nástupu do zaměstnání tj.2.7.2014.
Pokud na výživné nemáte exekuční příkaz, pak ji nemůžete zařadit jako na první místo.
Děkuji moc za to, že mi pomáháte. Já jsem chápala že pokud jde o výživné, že je první v pořadí. Četla jsem to v postupu srážek na výplata.cz: Uvedené pohledávky jsou přednostními jak v případě, že srážky ze mzdy byly uloženy nařízením výkonu rozhodnutí, tak i jestliže byly dohodnuty dohodou o srážkách ze mzdy. Přednostní pohledávky, respektive jejich části, které nemohly být uspokojeny ze druhé třetiny, se přesouvají do třetiny první, kde však ztrácejí svou přednostní povahu. Je to před bodem 8.
Zaměstnanec tedy dostane čistého 6055,- Kč.Nevadí, že je to méně než nezabavitelná částka?
Výživné by bylo 1. v pořadí, kdyby bylo exekučně nebo kdyby byla dohoda sjednána dříve než bylo doručena přednostní exekuce.není exekučně, nemůže jen tak předběhnout přednostní exekuci. Za to mu ale uznáváte dítě jako vyživovanou osobu. Kdyby měl exekuci na výživné, dítě byste mu nepočítala a ve 2.třetině by předběhl přednostní exekuci, v 1.třetině ale stále zůstává nepřednostní ex.na 1.místě.Předpokládám, že ta data 2005 a 1998 jsou data doručení prvnímu plátci.
nevadí, že je to méně, ale dostane určitě více než je polovina hrubé mzdy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
23. 7. 2014 15:51
Dobrý den, zaměstnanec má vyživovací povinnost na jedno dítě 2500,- Kč a čistou mzdu 10187,- Kč. Je svobodný. Dále nám byla sdělena jeho přednostní exekuce z r.2005 a nepřednostní exekuce z 1.6.1998. Po výpočtu mi vyšlo, že třetiny činí 1332,- Kč. Uplatním tedy výživné z druhé třetiny a zbytek z první třetiny. Zbyde mi v první třetině 164,- Kč. 164,- Kč pošlu na nepředn.ex. z r.1998 a ta nepřednostní bude čekat na druhou třetinu. (Jelikož se jedná o běžné výživné tak to bude za několik let) Prosím je to tak správně?