Re: Přenesená daň. povinnost
>Dobrý den, moc prosím o radu:
>1) střední škola, plátce dph zadala opravu
>klempířských prvků (práce, materiál, plošina) fakturoval jsem s
>pdp, ale bylo vráceno, že to chtějí s dph?
Pravděpodobně zdanitelné plnění nepoužijí pro ekonomickou činnost. Řeší se většinou tak, že do objednávky neuvedou své DIČ či přímo napíší, že se bude jednat o práce s DPH.
>2) s.r.o., plátce dph - zakázka na zhotovení střeční
>krytiny na prodejní stánek - fakturoval jsem s pdp, ale
>opět vráceno, že chtějí fa s dph.
Pokud jste střešní krytinu prodal jako svůj výrobek bez další instalace, tak by mělo být s DPH
>Prosím jak to tedy má být správně? Děkuji za
>objasnění.
Re: Přenesená daň. povinnost
Nechala bych si od školy napsat, proč požadují daňový doklad s DPH. Ať jste krytý.
K druhému případu - podívejte se na článek
http://www.money.cz/ucetni-a-danovy-servis/informace-gfr-k-zatrideni-stavebnich-praci-do-oddilu-41-az-43-klasifikace-cz-cpa/
Plnění, která nejsou stavební prací zařazenou v kódu CZ CPA 41 až 43:
Stavba prodejních stánků (farmářské trhy, na Velikonoce, na Vánoce atd.) (CZ-CPA 82)
Jako jiné podpůrné služby pro podnikání (CZ-CPA 82.99.19).
Dále projděte
http://apl.czso.cz/iSMS/klasstru.jsp?kodcis=80012&cisjaz=203
Zavolejte jim, proč podle nich by mělo být plnění s DPH
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
23. 7. 2014 20:24
Dobrý den, moc prosím o radu:
1) střední škola, plátce dph zadala opravu klempířských prvků (práce, materiál, plošina) fakturoval jsem s pdp, ale bylo vráceno, že to chtějí s dph?
2) s.r.o., plátce dph - zakázka na zhotovení střeční krytiny na prodejní stánek - fakturoval jsem s pdp, ale opět vráceno, že chtějí fa s dph.
Prosím jak to tedy má být správně? Děkuji za objasnění.