Poklad. dokl. z min. kvartálu-dodatečné?

• (neregistrovaný)

23. 7. 2014 21:54

Dobrý den, vedu účetnictví, jsem plátce DPH a poprvé se mi stalo, že jsem našel pokladní doklad z minulého kvartálu. Jak ho zaúčtovat? (používám moneys3). Dříve jsem vedl daňovou evidenci, tam to bylo jedno a uplatnil jsem dph v dalším měsíci. Co ale v účetnictví, tam se postupuje jak? Musím podat dodatečné hlášení? Děkuji za vaši pomoc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 7. 2014 22:07

. (neregistrovaný)

Re: Poklad. dokl. z min. kvartálu-dodate
      DPH na vstupu či výstupu?
      Pokud na vstupu, tak máte v podstatě 3 roky na to, abyste uplatnil odpočet DPH. Dodatečné přiznání k DPH bych v tomto případě opravdu neřešila.

• 23. 7. 2014 22:19

Bedřich Lukava (neregistrovaný)

Platil jsem za nákup zboží. Jaká mám uvést data, protože SW asi bude hlásit chybu, že to patří do jiného kvartálu, ne? Mám uvést datum z tohoto kvartálu? Děkuji zapomoc v tuto pozdní hodinu! :-)

• 23. 7. 2014 22:56

v.e.n.d.y.

Ta data, kdy jste skutečně vydal z pokladny, když jste našel paragon v červenci, proúčtujte v červenci. V podvojném účetnictví je problém s náklady a výnosy na přelomu roku, tam musíte hlídat, aby bylo správně zařazeno, během roku, pokud Vás nehoní majitelé firmy s důslednou závěrkou každý měsíc, je to v podstatě jedno.

• 23. 7. 2014 22:57

. (neregistrovaný)

Můj účetní program má několik datumů
      datum zaúčtování
      datum zdanitelného plnění
      datum účetního případu

Pokud nechcete mít neplechu v tom, že jste nakoupení zboží již prodal a přitom by bylo zaplaceno z pokladny později, tak zaúčtujte do pokladny s datem, který Vám umožní SW (aby nebyla pořadová čísla napřeskáčku), to stejné datum zadejte jako datum zdanitelného plnění (aby to šlo do aktuálně zpracovávaného přiznání k DPH) a datum účetního případu zadejte datum skutečného zaplacení.
      Nebo úplně jednoduše jak jste to dělal v DE.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).