Daňové zvýhodnění-ukončení studia+příjem

• (neregistrovaný)

24. 7. 2014 12:17

Dobrý den, prosím Vás, do kdy můžu uplatňovat u zaměstnance daňové zvýhodnění na dceru, když dcera po ukončení maturity před rokem se nedostala na vysokou, šla na rok na jazykovku (potvrzení na školní rok mám), nyní se zase nedostala na vysokou a má DPP od 3.3.2014 do 30.6.2014. Pak má z důvodu překroční hodin DPČ od 1.7.2014 do 30.9.2014. Studentem byla po celý školní rok, na brigádu chodila až po škole na odpolední směnu. Nyní nevím, jestli jsem mohla uplatňovat dceru zaměstnanci v měsících 4,5,6/2014, když měla dohodu. Pokud ne, co s tím mám teď dělat? Nebo platí student do konce prázdnin nebo do 30.6.2014?
    Děkuji Hana

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 7. 2014 12:27

jasná. (neregistrovaný)

Re: daňové zvýhodnění-ukončení studia+př
      Do 30.6. daňové zvýhodnění náleželo. Možná náleží i za červenec a srpen, ale to musíte nejdříve zjistit, zda bude z DPČ odváděno SP. Osobně bych za prázdninové měsíce nyní daňové zvýhodnění neposkytla a pokud v červenci nebo srpnu nebude z DPČ odváděno SP, pak bych srovnala v RZD.

• 24. 7. 2014 12:34

jasná. (neregistrovaný)

Teď, když si čtu znovu dotaz, tak mi prve uniklo, že se nyní na VŠ dostala. Takže by vám měla donést potvrzení o studiu na VŠ (zápisy bývají převážně o prázdninách) a daňové zvýhodnění bude náležet i přes prázdninové měsíce bez ohledu na to, že pracovala.

• 24. 7. 2014 12:36

jasná. (neregistrovaný)

Odpověď č. 2 beru zpět. Nějak špatně jsem četla, na VŠ se opět nedostala, takže platí odpověď č. 1. Ale jsem to zmatkař....

• 24. 7. 2014 12:39

Hana P....... (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď. Budu uplatňovat do 30.6.2014, to je jistota. Prázdniny radši nechám.
      Zmatkař určitě nejste, dá se to pochopit:-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).