Re: superhrubá mzda pro projekt EU - SP
SHM = 134%
HM = 100%
SZP = 34%
tedy když je maximum 5.500 Kč
hrubá mzda je 4.104
SZP je 1.396
a tyto částky dále dělím v poměru, v jakém máme přiznanou podporu a co jde z vlastních zdrojů. Ale je pravda, že na konci roku
čísla upravuji, podle toho, kolik mi vyjdou čísla celkem. Většinou předělám poslední mzdu ( listopadovou, vyplácenou v prosinci).
U většiny projektů sleduji dohromady s tím, že když se píše poskytovateli dotace průběžná zpráva, dorovnám si poslední měsíc tak, aby mi to sedělo na schválenou částku na ten rok ( jak už jsem psala). Ale když si nejsem ze zadávací dokumentace projektu jistá, jak mám postupovat, obrátím se na hlavního řešitele ( většinou jsme jako spoluřešitelé) a nebo na poskytovatele dotace. Ale obvykle je "manuál" hodně podrobný a dá se z něj vše vyčíst.
Děkuji za odpovědi! Bohužel nic o zaokrouhlování a přesných postupech
na stránkách fondů EU nemůžu najít. (Tak to počítám stejně, jako mzdy.) Popisují tam s odpuštěním kdejakou blbost, ale uvádět konkrétní příklady se ti mizerové bojí. A pak si při kontrolách můžou navymýšlet, že špatně je téměř cokoliv. Původně jsem vycházela z toho, že mzda se vždy zaokrouhluje nahoru. Tak nahoru zaokrouhlím jen pojistné a uvidím, jak to bude vycházet.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
24. 7. 2014 14:42
Prosím o radu: Jak určujete u svých zaměstnanců-manažerů projektu EU, kolik je z dané superhrubé mzdy SP a ZP? Jak to zaokrouhlovat? Potřebuji to vědět pro přeúčtování mzdových nákladů na účetní středisko, na kterém máme sledovat náklady na projekt. Pokud má manažer projektu stanoveno, že má např. 5500 Kč jako maximální způsobilý výdaj, jak to rozdělujete? Kdo se tímto setkal, určitě ví, co myslím. Moc děkuji.