Re: Platba z cizího účtu - přes 379 ?
Máte s uvedenou osobou uzavřenou smlouvu o půjčce?
Právě že nemáme, ale jedná se o příbuzného zaměstnance, proběhlo to tak, že se vzaly peníze z pokladny, vložily na účet a z něho poslaly. Jen teď nevím jak to jako by ošetřit, aby v tom nebyl nějaký zádrhel. A zadat do krátkodobých závazků a potom vystavit VPD s podpisem majitele účtu, že peníze dostal?
A kde se ty peníze na vrácení v pokladně vezmou?
Proč jste raději nevzali peníze z pokladny a nezaplatili dlužné faktury poštou ?
Ošetřila bych (i když už je vlastně pozdě) smlouvou o půjčce s tím, že přímo ve smlouvě bude uvedeno, že peněžní prostředky z půjčky budou zaslány na uvedené účty ... pod v.s. ... a v těchto částkách ... .
Ty peníze na vrácení tam už nejsou, jen účetně pořád ano.
Žádný VPD jsme předtím nedělali, protože jsem nevěděla, zda vydat zaměstnanci (tak to ve skutečnosti bylo) a nebo jako by zaplatit ty faktury v hotovosti.
S poštou mě to popravdě nenapadlo ale to už je pozdě. Asi budeme muset udělat dodatečně tu smlouvu o půjčce. Jsou to komplikace a zbytečné. A moc děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
25. 7. 2014 12:57
Z účtu příbuzného našeho zaměstnance se platily závazky firmy, mělo to své důvody, platby spěchaly a jedná se cca o 7 faktur. Už jsem to tu řešila, chtěla jsem jako by uhradit pokladnou a vyžádat si doklad o zaplacení u firem, kterým jsme platili. Odběratelé se ale k tomu moc nemají. Teď mi ale účetní poradil ještě jiný postup. Platbu z účtu 321/379, k tomu doložit výpisy a vyrovnat pokladnou závazek. Jde to takto? I přestože účet nemá s naší firmou nic společného? Moc děkuji