Re: Daňové zvýhodnění - může uplatnit dr
Pokud neplánujete svatbu, tak si nemůže vaše děti uplatnit. Jestli jste letos vydělala aspoň 51000,-, tak si daňové zvýhodnění uplatníte v RZD nebo DP po skončení roku. U společného dítěte problém nebude, bude-li přítel zapsán jako otec v rodném listě, může si ho uplatnit od měsíce narození.
Bohužel Vaše děti si Váš přítel uplatnit nemůže, bude moci uplatnit pouze své vlastní dítě, které se Vám narodí. Vaše děti z 1. manželství by mohl uplatnit pouze pokud by je vyženil, tzn. museli byste být manželé, nebo pokud by je osvojil.
Pokud jste na neschopence až teď a letos jste vydělala hrubého aspoň 51000 Kč, pak ty děti ještě za letošek uplatníte Vy (dostanete bonus).
>>Dobrý den,
>>známá mi poradila tuto diskuzi. Prosím Vás o radu.
>>Mám
>>2 děti - s otcem dětí jsem se rozvedla, děti jsou
>>svěřeny do mé péče. Mám přítele a s ním čekám
>>miminko,
>>svatbu neplánujeme. Žijeme s mými dětmi a s přítelem
>>ve
>>společné domácnosti. Já jsem na neschopence, takže si
>>nemám děti z čeho uplatnit. Může si je začít
>>uplatňovat
>>můj přítel? A co pro to bude potřebovat? Může si je
>>nechat uplatnit i při vypořádání daní, když já jsem
>>teď
>>z důvodu pracovní neschopnosti, neuplatňovala?
>>Děkuji za radu.
>
>Bohužel Vaše děti si Váš přítel uplatnit nemůže, bude
>moci uplatnit pouze své vlastní dítě, které se Vám
>narodí. Vaše děti z 1. manželství by mohl uplatnit pouze
>pokud by je vyženil, tzn. museli byste být manželé,
>nebo pokud by je osvojil.
Dobrý den, děkuji moc všem za rady. Manželé nejsme a bohužel mám invalidní důchod 1.stupně a pracovala jsem pouze na částečný úvazek, teď jsem na neschopence a za měsíc mám termín porodu, takže můj hrubý výdělek je hluboko pod 51 tis. Kč.
Ale děkuji všem.
>Pokud jste na neschopence až teď a letos jste vydělala
>hrubého aspoň 51000 Kč, pak ty děti ještě za letošek
>uplatníte Vy (dostanete bonus).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
28. 7. 2014 9:42
Dobrý den,
známá mi poradila tuto diskuzi. Prosím Vás o radu. Mám 2 děti - s otcem dětí jsem se rozvedla, děti jsou svěřeny do mé péče. Mám přítele a s ním čekám miminko, svatbu neplánujeme. Žijeme s mými dětmi a s přítelem ve společné domácnosti. Já jsem na neschopence, takže si nemám děti z čeho uplatnit. Může si je začít uplatňovat můj přítel? A co pro to bude potřebovat? Může si je nechat uplatnit i při vypořádání daní, když já jsem teď z důvodu pracovní neschopnosti, neuplatňovala?
Děkuji za radu.