Re: ukončení PP ve zk.době,pak nemoc s P
Ano, ted mi psala sms že ji zaměstnavatel dal podepsat výpověď ve zkušební době bez udání důvodu. Ona se s nimi chtěla domluvit, oni že to připraví k podpisu, prý žádný problém....snad si tím, že výpověd touto formou podepsala nenatropila velké problémy. Já ji psala že výpověď ve zkušební době nelze podat- ona ji má
Teoreticky to možné je.
Taky se mi nechce věřit, že tam je slovo výpověď a ne ukončení.
Dal ji podepsat - podepsala převzetí výpovědi, kterou ji dal zaměstnavatel? Nebo někdo za ni napsal výpověď a tu ona předala zaměstnavateli?
Jinak lze podat výpověď i ve zkušební době, jen je to velice neobvyklé. Většinou se to řeší ukončením pracovního poměru ve zkušební době.
omlouvám se, že vstupuji do diskuze, ale právě jsem se na to chtěla zeptat také, protože manžel dostal výpověď z pracovního poměru ke dni......, Tímto vám dáváme výpověď z pracovního poměru ve zkušební době dle par. 48 odst. 1 písmene D zákoníku práce. Takže máme asi nový pojem
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
28. 7. 2014 17:53
Dobrý den, kamarádka se v práci dohodla na ukončení PP (na dobu neurčitou) ve zkušební lhůtě. zaměstnavatel ji však dal podepsat výpověď ve zkušební době - znamená to pro ni 2měsíční lhůta na skončení PP (pročítala jsem zde diskuzi).
Dále bych prosila ještě o info - vztahuje se také na ukončení PP ve zkušební době ochranná lhůta pro případný vznik pracovní neschopnosti? - např. PP ve zkušební době skončí např. 31.7., od 31.7. by měla PN? nebo zkušební doba žádnou ochrannou lhůtu nemá? Děkuji.