Re: vada díla
opravuji - v občanském zákoníku.
Ne, písemnou objednávku nemám, vše bylo na ústní dohodu, kdy objednatel v diskusi, zda má být dána hydroizolace a já jsem řekl,že může, ale nemusí, se vyjádřil, ať ji nedávám. Na průběžné kontroly stavby chodil, věděl, že tam hydroizolace není. Ať už to jakkoliv popírá, jde o to, že jsem ochoten vše na vlastní náklady opravit, ale on to odmítá a postupuje jak již je uvedeno výše.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
28. 7. 2014 23:14
Při rekonstrukci domu jsem jako drobný živnostník v oboru stavebnictví prováděl obklady koupelny a po domluvě se zákazníkem jsem nedal hydroizolaci. Koupelna již byla téměř hotová a zákazník si z jiného důvodu přizval jinou firmu, která mj. zhodnotila jako vážný nedostatek chybění hydroizolace. Nabídl jsem se tedy, že na vlastní náklady vadu odstraním. Zákazník to však odmítl a najal si na to tuto firmu a vyčíslené náklady po mě požaduje uhradit. Je to dosti vysoká částka - 35tis. korun. Na mé opakované návrhy reaguje odmítáním a pouze stále požaduje do 30.7. částku uhradit - tu vypočítala firma, dnes mi ji zákazník sdělil. Je možný tento jeho postup? Nebo mám právo vadu odstranit? Firmu jsem opakovaně kontaktoval rovněž, reaguje stejně - požaduje danou částku. V zákoníku práce jsem řešení této situace, bohužel, nenašel. Děkuji!