Re: Důvod pro dodatečné přiznání DPH
Našla jsem, cituji:
"Novou skutečností či novým důkazem může být prakticky všechno, co způsobilo v minulosti chybu a v současnosti chceme chybu opravit. Vzhledem k nejasné formulaci zákona, se však postupy jednotlivých FÚ mohou lišit. Z praktického pohledu se za novou skutečnost považují i obyčejná opomenutí: pozdní předložení faktury (Váš případ), či lidské chyby: špatné zaúčtování nebo chybné daňové posouzení nákladu či výnosu, stejně tak matematické chyby."
Zatím jsem doklady zaúčtovala do 3.Q a uvidím, jak to dopadne. Díky za podporu
Na takové doklady píšu poznámku : obdržela k zaúčtování v 7/2014 a podpis. Někteří vám dají doklady z února ještě v prosinci, to byste nedělala nic jiného než dodatečná přiznání. U vydaných faktur je to ovšem jiná- tam je potřeba udělat dodatečné.
>>>>>Prosím o konzultaci
>>>Já bych mu to dala do dalšího Q, vždyť o nic
>>>nepřijde,
>>>jen Vám přidělává práci. A to dodáčo mu budete dělat
>>>zdarma ne? Jsou všichni stejní, jen naše trpělivost
>>>je
>>>asi bezedná. Hlavně se nerozčilujte, nestojí to za
>>>to.
>>
>>Zatím jsem doklady zaúčtovala do 3.Q a uvidím, jak to
>>dopadne. Díky za podporu
>Na takové doklady píšu poznámku : obdržela k
>zaúčtování v 7/2014 a podpis. Někteří vám dají doklady z února
>ještě v prosinci, to byste nedělala nic jiného než
>dodatečná přiznání. U vydaných faktur je to ovšem jiná-
>tam je potřeba udělat dodatečné.
U vydaných faktur pozdě dodaných k zaúčtování dodatečná přiznání dělám, leda že mi klient výslovně na pozdě předaný dokladu nenapíše a nepodepíše, že dodatečné přiznání k DPH nezpracovávat a že následky ponese sám.
Na jednu stranu chci vyjít vstřích klientovi, na druhou stranu bych v pátek 25.7. v 22. hodin již chtěla mít volno a klid. A ne bolení žaludku z toho, zda podat řádné přiznání včas nebo v pondělí-úterý řádné a pozdě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 7. 2014 11:02
Prosím o konzultaci
Obdržela jsem dnes k zaúčtování od klienta přijaté faktury z 2.Q 2014. Faktury jsou zaplaceny, jejich dodání k zaúčtování jsem u klienta urgovala před dokončením čtvtletního DPH. Nyní bude chtít podat dodatečné daňové přiznání na nižší daňovou povinnost (o dost nižší). Prosím poraďte, co uvést do důvodu podání dodatečného přiznání k DPH
"Přijaté faktury byly firmou přijaty a zaplaceny, ale byly pozdě předány externí účetní k zaúčtování"?
Nedokáži se v tomto případě vyrovnat s "novou skutečností" podle DŘ