Důvod pro dodatečné přiznání DPH

• (neregistrovaný)

29. 7. 2014 11:02

Prosím o konzultaci
    Obdržela jsem dnes k zaúčtování od klienta přijaté faktury z 2.Q 2014. Faktury jsou zaplaceny, jejich dodání k zaúčtování jsem u klienta urgovala před dokončením čtvtletního DPH. Nyní bude chtít podat dodatečné daňové přiznání na nižší daňovou povinnost (o dost nižší). Prosím poraďte, co uvést do důvodu podání dodatečného přiznání k DPH
    "Přijaté faktury byly firmou přijaty a zaplaceny, ale byly pozdě předány externí účetní k zaúčtování"?
    Nedokáži se v tomto případě vyrovnat s "novou skutečností" podle DŘ

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 7. 2014 11:17

Daniela K. (neregistrovaný)

Re: Důvod pro dodatečné přiznání DPH
      Našla jsem, cituji:
      "Novou skutečností či novým důkazem může být prakticky všechno, co způsobilo v minulosti chybu a v současnosti chceme chybu opravit. Vzhledem k nejasné formulaci zákona, se však postupy jednotlivých FÚ mohou lišit. Z praktického pohledu se za novou skutečnost považují i obyčejná opomenutí: pozdní předložení faktury (Váš případ), či lidské chyby: špatné zaúčtování nebo chybné daňové posouzení nákladu či výnosu, stejně tak matematické chyby."

• 30. 7. 2014 10:11

anonymm (neregistrovaný)

Já bych mu to dala do dalšího Q, vždyť o nic nepřijde, jen Vám přidělává práci. A to dodáčo mu budete dělat zdarma ne? Jsou všichni stejní, jen naše trpělivost je asi bezedná. Hlavně se nerozčilujte, nestojí to za to.

• 30. 7. 2014 10:34

. (neregistrovaný)

Zatím jsem doklady zaúčtovala do 3.Q a uvidím, jak to dopadne. Díky za podporu

• 30. 7. 2014 14:07

vladík (neregistrovaný)

Na takové doklady píšu poznámku : obdržela k zaúčtování v 7/2014 a podpis. Někteří vám dají doklady z února ještě v prosinci, to byste nedělala nic jiného než dodatečná přiznání. U vydaných faktur je to ovšem jiná- tam je potřeba udělat dodatečné.

• 30. 7. 2014 14:35

. (neregistrovaný)

>>>>>Prosím o konzultaci

>>>Já bych mu to dala do dalšího Q, vždyť o nic
      >>>nepřijde,
      >>>jen Vám přidělává práci. A to dodáčo mu budete dělat
      >>>zdarma ne? Jsou všichni stejní, jen naše trpělivost
      >>>je
      >>>asi bezedná. Hlavně se nerozčilujte, nestojí to za
      >>>to.
      >>
      >>Zatím jsem doklady zaúčtovala do 3.Q a uvidím, jak to
      >>dopadne. Díky za podporu
      >Na takové doklady píšu poznámku : obdržela k
      >zaúčtování v 7/2014 a podpis. Někteří vám dají doklady z února
      >ještě v prosinci, to byste nedělala nic jiného než
      >dodatečná přiznání. U vydaných faktur je to ovšem jiná-
      >tam je potřeba udělat dodatečné.

U vydaných faktur pozdě dodaných k zaúčtování dodatečná přiznání dělám, leda že mi klient výslovně na pozdě předaný dokladu nenapíše a nepodepíše, že dodatečné přiznání k DPH nezpracovávat a že následky ponese sám.
      Na jednu stranu chci vyjít vstřích klientovi, na druhou stranu bych v pátek 25.7. v 22. hodin již chtěla mít volno a klid. A ne bolení žaludku z toho, zda podat řádné přiznání včas nebo v pondělí-úterý řádné a pozdě.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).