Výpověď po rodičovské dovolené

• (neregistrovaný)

29. 7. 2014 13:36

Prosím o radu, dnem 2.9.2014 mi končí rod. dovolená do zaměstnání nemohu nastoupit z důvodu denního dojíždění (120km). Výpověď od zaměstanvatele já nedostanu, musím dát já a nevím jakou abych nepřišla o vyšší podporu. Děkuji Pavla

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 7. 2014 13:42

Kara (neregistrovaný)

Re: Výpověď po rodičovské dovolené
      Na výpověď už je pozdě, protože i kdyby se Vám ji podařilo předat zaměstnavateli ještě teď v červenci, výpovědní doba by začala běžet od 1.8. a pracovní poměr by skončil 30.9., zatímco Vy potřebujete, aby skončil 2.9. (ledaže byste si od 3.9. do 30.9. dohodla neplacené volno). Pokud si ho nedohodnete, tak se musíte se zaměstnavatelem na skončení poměru dnem 2.9. dohodnout.
      Ať už Váš pracovní poměr skončí dohodou (2.9.) nebo Vaší výpovědí (30.9.), v obou případech uveďte jako důvod péče o dítě dítě do 4 let věku. To je vážný důvod, pro který podpora není krácená.

• 29. 7. 2014 14:10

Pavča (neregistrovaný)

Děkuji za info, budu muset skončit dohodou. A nevíte, ještě náhodou z čehomi bude podpora počítána, když budu mít uveden pravděpodobný výdělek a na rodičáku jsem od roku 2012?

• 30. 7. 2014 11:37

Kara (neregistrovaný)

Taky jsem si to říkala, ale pak jsem si spočítala, že to tak celkem vychází.. Píše, že na "rodičáku" je od roku 2012, ten začala pobírat po MD, na kterou nastoupila zřejmě někdy v létě 2011. Takže to vypadá, že dítě se narodilo 2.9.2011, na MD byla do konce roku 2011 nebo do začátku roku 2012, pak byla na rodičovské (a pobírala rodičák). Takže to tak vychází, že 3 roky budou dítěti 2.9.2014.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).