Re: OT:Rodičovský příspěvek
Ze stránek MPSV:
"Pokud v rodině dojde ke změně osob, které jsou posuzovány jako rodiče, a dojde-li tím ke „vzniku“ nebo změně výše denního vyměřovacího základu, stanoví se rodičovský příspěvek od následujícího kalendářního měsíce podle nově splněných podmínek."
Re: OT:Rodičovský příspěvek
Taky jsem to nevěděla, ale protože znám podobný případ, tak jsem byla zvědavá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
29. 7. 2014 14:05
Dobrý den,
zajímalo by mě spíš teoreticky řešení takovéto situace (ze života, týká se bývalé ženy našeho zaměstnance). Za trvání manželství (už pár let nefunkčního) se jí narodilo dítě s novým partnerem, takže "matrikovým" otcem ze zákona byl manžel. Potvrzení příjmů otce jsem tedy vystavovala na něho. Teď už mají soudní rozhodnutí o otcovství skutečného otce. Co se v takovém případě děje s rodičovským příspěvkem - nechává se čerpání podle původního potvrzení, nebo se mění podle příjmů skutečného otce, uvedeného v rozsudku?
Děkuji za Vaše názory.