Nemocenská při výpovědi pro nadbytečnost

• (neregistrovaný)

29. 7. 2014 17:36

Dobrý den,
    moc prosím o pomoc. Mám problém..., s kt. si moc nevím rady. Dostala jsem výpověď pro nadbytečnost. A k 31. 7. 2014´mi končí výpovědní lhůta, dnes jsem dostala neschopenku.
    Můj zaměstnavatel mi 14.7. oznámil, že mi zpětně odebírá všechny pohyblivé složky zpětně tj. za měsíc červen..15.7. jsem měla na účtu půlku platu:( To proto, aby nemusel vyplácet tak vysoké odstupné. Včera mi začal vyhrožovat, že musím jít na výstupní zdravotní prohlídku jinak mi nevydá zápočťák (to vím, že nesmí, ale na doporučení inspektorátu jsem šla k lékaři)Výstupní zdravotní prohlídku jsem nedostala potvrzenou, ale místo toho jsem dostala neschopenku.
    Zajímavé, je že najednou mi zaměstnavatel zítra tj 30 .7. 2014 přijede až domů předat mi zápočťák ....Mám pocit, že na mě šije další habaďuru. Našla jsem si, že můžu zažádat o prodloužení pracovního poměru o ty 3 dny...
    Můj dotaz je -nepřijdu o odstupné nebo nebude se mi potom odstupné počítat z měsíců květen, červen, červenec? (vím, že se počítá ze čtvrtletí, ale vzhledem k tomu, že se mi nic podobného nestalo jsem z toho vyřízená).
    Nebo jak mám vlastně dál postupovat.
    Všem moc děkuji za pomoc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).