Re: stvrzenka - jak funguje?
Ano,doklad je PDP na 35tisíc.Je na tom něco zvláštního,že je otazník?Částečná likvidace znamená ,že z pokladny dám ˇvýdej a z faktury odečtu tuto částku a zůstatek bude jakoby stále otevřený k další platbě?Ale přitom daňově bude vše uplatněno v den UZD? Děkuji
Re: stvrzenka - jak funguje?
Tak... Pokud používáte nějaký účetní program, tak částečnou likvidaci faktury určitě umí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
29. 7. 2014 17:57
Dobrý den,prosím o radu po praktické stránce.Fyzická osoba,vedeme daňovou evidenci,plátce DPH.Dodavatel nám vystavil fakturu a po dohodě jsme zaplatili část úhrady.A protože oba nechceme toto řešit zálohovou fakturou,vystavil nám dodavatel pouze stvrzenku na částečnou úhradu faktury bez daňových náležitostí.Ani jsem nevěděla,že něco jako stvrzenka je a jak funguje.Můj dotaz zní,je to možné takto řešit?Postup -fakturu zaúčtuji,DPH odvedu celé a jak pokladnu?Je toto pro mě doklad,který mohu použít na oficiální výdaj z pokladny?Jak vlastně taková stvrzenka funguje?Částka na ní je a zaplacená je 15.000,-
Děkuji moc začínající co se stále učí.