Stvrzenka - jak funguje?

• (neregistrovaný)

29. 7. 2014 17:57

Dobrý den,prosím o radu po praktické stránce.Fyzická osoba,vedeme daňovou evidenci,plátce DPH.Dodavatel nám vystavil fakturu a po dohodě jsme zaplatili část úhrady.A protože oba nechceme toto řešit zálohovou fakturou,vystavil nám dodavatel pouze stvrzenku na částečnou úhradu faktury bez daňových náležitostí.Ani jsem nevěděla,že něco jako stvrzenka je a jak funguje.Můj dotaz zní,je to možné takto řešit?Postup -fakturu zaúčtuji,DPH odvedu celé a jak pokladnu?Je toto pro mě doklad,který mohu použít na oficiální výdaj z pokladny?Jak vlastně taková stvrzenka funguje?Částka na ní je a zaplacená je 15.000,-
    Děkuji moc začínající co se stále učí.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 7. 2014 19:32

Ondřej Drbal (neregistrovaný)

Re: stvrzenka - jak funguje?
      Takže Vy máte daňový doklad (plácnu na 100 tisíc) a zaplatili jste v hotovosti 15 tisíc? Pokud je to tak, prostě provdete částečnou likvidaci té faktury.

• 29. 7. 2014 20:00

peče (neregistrovaný)

Ano,doklad je PDP na 35tisíc.Je na tom něco zvláštního,že je otazník?Částečná likvidace znamená ,že z pokladny dám ˇvýdej a z faktury odečtu tuto částku a zůstatek bude jakoby stále otevřený k další platbě?Ale přitom daňově bude vše uplatněno v den UZD? Děkuji

• 29. 7. 2014 20:10

Ondřej Drbal (neregistrovaný)

Tak... Pokud používáte nějaký účetní program, tak částečnou likvidaci faktury určitě umí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).