Re: jednatel - používání auta
Děkuji za reakci... ve smlouvě není uvedeno, dle jakého zákona se řídí, stručný obsah:
- název: "smlouva o výkonu funkce ředitele"
- smluvní strany
- předmět smlouvy, který je dle mého názoru úplně divný : Na základě rozhodnutí valné hromady společnosti ze dne xy vykonává ředitel funkci člena ředitele společnosti.
Touto smlouvou se upravuji některé otázky výkonu funkce člena představenstva ve prospěch společnosti.
( nevím, co znamená "člena ředitele společnosti" podle mě je to blbě okopírovaný paskvil a dále nevím, proč se zde zmiňuje představenstvo, když společnost žádný takový orgán nemá.. je to s.r.o., statutárem je jendatel)
- povinnosti ředitele
obou smluvních stran
- odměna, která je 0
- konkurenční doložka
- doba trvání smlouvy + závěrečná ustanovení.
>>>>>u právnických - s.r.o.
>>>>>Děkuji všem
>>>>
>>>>nejsem účetní, počkejte na jiného naleého.
>>>
>>>Pájo připojuji se s dotazem, mohl byste se prosím
>>>podívat na tento můj dřívější dotaz? Děkuji,
>>>nejde mi už o ty cestovní náhrady, jen jestli je
>>>takováto
>>>smlouva
>>>vůbec
>>>platná.
>>>http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1206048
po pročtení a seznámení s tím, co uvádíte dále musím bohužel konstatovat, e se v tom vůbec nevyznám, asi to bud tím vedrem, které u nás panuje.
>>Mirko a ta smlouva je pracovní smlouva. Píšete, že má
>>smlouvu o jmenování do funkce ředitele, ale
>>nespecifikujete, zda je to pracovní smlouva.
>
>Děkuji za reakci... ve smlouvě není uvedeno, dle
>jakého zákona se řídí, stručný obsah:
>- název: "smlouva o výkonu funkce ředitele"
>- smluvní strany
>- předmět smlouvy, který je dle mého názoru úplně
>divný : Na základě rozhodnutí valné hromady společnosti ze
>dne xy vykonává ředitel funkci člena ředitele
>společnosti.
>Touto smlouvou se upravuji některé otázky výkonu
>funkce člena představenstva ve prospěch společnosti.
>( nevím, co znamená "člena ředitele společnosti" podle
>mě je to blbě okopírovaný paskvil a dále nevím, proč
>se zde zmiňuje představenstvo, když společnost žádný
>takový orgán nemá.. je to s.r.o., statutárem je
>jendatel)
>- povinnosti ředitele
>obou smluvních stran
>- odměna, která je 0
>- konkurenční doložka
>- doba trvání smlouvy + závěrečná ustanovení.
Také i Vám děkuji za reakci, já jsem právě z té smlouvy taky jelen a mám jen strach, aby úkony, které pan ředitel na základě této smlouvy učinil, byly platné.
Celá kauza začala v okamžiku, kdy po mně požadoval proplacení svých služebních cest. Vzhledem k tomu, že není společníkem, jednatelem ani zaměstnancem, řekla jsem mu, že jeho služební cesty budou pro společnost daňově neúčinné.
Poté mi poslal výše zmíněnou smlouvu, na základě které podepisuje smlouvy s obchodními partnery ( mimo jiné i se mnou jako externí účetní) a trvá na tom, že náklady na jeho služební cesty jsou daňově uznatelné.
ALe můj primární dotaz zní, jestli je takto uzavřená smlouva vůbec platná: když není jasné, dle jakého zákona se řídí, když v ní jsou napsané nesmysly ( viz pasáž předmět smlouvy) a zdali je možné mít u smlouvy "na ředitele" nulovou odměnu.....
podle mne by mohl na základě jmenování VH jít o vztah smluvního zastoupení, nebo příkazu, kdy nemusí být smlouva uzavřena písemně, zde nemusí být ani odměna, ale takto bez bližší znalosti těžko řešit. Já jsem rozhodně nepřítelem jakýchkoliv závazkových vztahů bez jasné a dle zákona platné smlouvy, uzavřené písemně a to vždy za všech okolností.Daňovou uznatelnost nedokáži posoudit, nejsem tom vůbec znalý.Pochybuji, že takto na dálku to někdo bude schopen posoudit tak, jako já.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
30. 7. 2014 9:35
Prosím, jakým způsobem vykázat provoz auta v s.r.o., které nemá v majetku a jediný jednatel (zároveň společník) tam působí na smlouvu o výkonu funkce. Používal by své nebo jak to provést, aby měl nějaké náklady na tento provoz. Zatím v s.r.o. neuvažuje o koupi.
Děkuji moc předem