není zač, nápodobně
>>>Prosím o kontrolu. Zaměstnanec má PP (18 000 kč) +
>>>DPP
>>>(10 000 kč) u jednoho zaměstnavatele. Výpočet: SHM 34
>>>120, z toho daň ve výši 3 060 kč a ČM = 22 960 Kč?
>>>Předem moc děkuji
>>
>>Ano. Ovšem zvlášť bych udělala výplatní pásek pro PP
>>a
>>zvlášť pro DPP. Takže 2 čisté mzdy, v úhrnu je čistá
>>mzda 22 960,-. Za předpokladu, že uplatňuje pouze
>>slevu
>>na poplatníka.
>Děkuji. Přeji Vám pěkný den.
Re: není zač, nápodobně
Ale z DPP, pokud je souběhem k pracovnímu poměru, přece nemůžete mít vypočítanou čistou odměnu zvlášť pro DPP a čistou mzdu zvlášť pro prac.poměr. Vždyť při podepsaném prohlášení se oba daňové základy nejprve sčítají, výsledek se zaokrouhluje na stovku nahoru a teprve pak se počítá jedna daň. Nevím, jak by bylo možné vypočítat zvlášť čistou mzdu a zvlášť čistou odměnu a teprve pak to sečíst.
Re: není zač, nápodobně
Na Heliosu jsem kdysi mzdy dělala, ale na tom starém Heliosu, se kterým Heliosáci začínali. Tam jsem měla možnost dát DPP přímo ke mzdě, v té době se z DPP nikdy neodvádělo pojištění a ještě tehdy ani neexistovala superhrubá.
Helios vyjde draho, i když ne tak draho, jako některé jiné programy.
Ale pořád mně není jasné, jak může program spočítat zvlášť čistou z PP a zvlášť čistou z DPP, když jsou daňové základy sečtené, součet zaokrouhlený na stovku nahoru a z toho jedna jediná daň, která se odečítá od součtu hrubé odměny a hrubé mzdy. Jak to pak program rozdělí na 2 čisté?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
30. 7. 2014 11:02
Prosím o kontrolu. Zaměstnanec má PP (18 000 kč) + DPP (10 000 kč) u jednoho zaměstnavatele. Výpočet: SHM 34 120, z toho daň ve výši 3 060 kč a ČM = 22 960 Kč? Předem moc děkuji