Re: Nemoc v OL - dotaz na paní Jasnou
Je to tak, jak jsme projednali včera, jinou povinnost nemáte. Pokud není zaměstnanec zařazený do 1. skupiny činnosti prací a bude nemoc delší než 8 týdnů, pak jej musíte vyslat po ukončení nemoci k lékaři na mimořádnou pracovnělékařskou prohlídku.
Na školení chodím pouze 1x ročně na daně. Jinak já jsem klasický knihomol. Přečtu vše, co mi příjde pod ruky. Dnes jsem zrovna četla ,,dopady rekodifikace soukromého práva do vyměřovacího základu zaměstnance ve zdrav. pojištění,,.
Čtěte pravidelně toto fórum, to je moje nejlepší rada. A když si s něčím nevíte rady nebo si na 100% nejste jistá, dejte dotaz. Přeji hodně úspěchů a pěkný den.
Dobrý den,
já jen doplním, že velmi dobrá publikace pro oblast pracovnělékařské péče je "Pracovnělékařské služby, povinnosti zaměstnavatelů" od autorů JUDr. Bořivoje Šubrta a doc. MUDr. Milana Tučka, CSc. (doufám, že to nebude někdo považovat za reklamu, ale tahle knížka je fakt bezva)
Hezký den.
P.N.
Osobní názor - JUDr. Šubrta nemusím, nesouhlasím se všemi jeho názory. Viz. pracovní poměry na dobu určitou od r. 2012 - školení na toto téma neměl vychytané, nepodával přesné informace. Exekuce a srážky od r. 2014 - opět s jeho výkldem nesouhlasím, výklad JUDr. Breburdy se mi zdá přesnější. To jen tak namátkou, ale ostatní můžou mít jiný názor.
Pokud jde o ty pracovnělékařské služby, přijdou mi opravdu dobře zpracované (ucelené).
Školení - já původně chodila na školení k JUDr. Jouzovi (naprostá spokojenost), poté jsem si udělala rekvalifikaci na mzdy a chodila jsem k Ing. Křížkovi (mzdy), i když mzdy nedělám. Pak mi kamarádka dala tip na JUDr. Šubrta. Materiály měl doposud připravené a vždy aktuální.
Manžel také dělá aktivně právo (trestní a správní). Vím, jak se tedy dokáží odborníci rozcházet v názorech. :)
Já na pracovní právo na VŠ měla JUDr. Hrozkovou a naprosto mi to vyhovovalo.
Ale nikdy se nespoléhám pouze na to, co slyším. Aktivně dohledávám a hodně čtu. Přesně, jak píše paní Jasná.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
30. 7. 2014 12:14
Prosím Vás, včera jsem to tu konzultovali.
Vlastně PN po 14 dnech pošlu s žádostí na OSSZ. Jinou povinnost tedy nemám?
Zajímalo by mne jestli chodíte na školení a od které společnosti.
Holky nebo i Vy která školení navštěvujete. Vím času je málo...ale těch změn atd... zajímá mne to.
Díky.