Re: Srážková daň externisti
>Dobrý den, měla jsem dotaz, ale neumím na něj
>odpovědět. Ve firmě jsou cizí zamětnanci - prý experti z
>nějaké jiné cizí firmy, pracují pro naši firmu, nejde to
>přes mzdy, budou fakturovat a ptají se mně, že po určité
>době nebo při určité výši ..?? by naše firma měla
>platit srážkovou daň a já vůbec nevím oč jde - věděli
>byste oč se jedná ?? moc děkuji za každou připomínku.
>Nejsou to agenturní zaměstnanci, ani nebyly sepsány dohody
>o dočasném přidělení, jedná se o CZ pracovníky, ne cizince.
Promiňte, ale ptáte se jako interní mzdová účetní?
Cizí zaměstnanci - cizí firma - cizí problémy - pracující u Vašeho zaměstnavetele - kdo kontrakt sjednal - máte dokumenty - je to vůbec Váš problém ? Pokud se o něco, co není ve Vaší náplni budete starat - neskončí průser na Vaší hlavě ?
jste úžasná a máte pravdu :) nedokážu se bohužel zbavit pocitu, že "musím" vědět na co se mě zeptají :-( a neumím asi odpovědět tak, abych se necítila "provinile" jak odpovědět a necít se provinile ? poradíte ...?
Re: Trochu odhlečení při odpoledni
To přijde s věkem
V mém případě bohužel i se zkušenostma
A tuhle znáte ...
Jdou dvě účetní na školení
Mladá vytáhne a položí na stolek notebook, kalkulačku, stará úzetka, nová účetka, bloky na poznámky, pečlivě ořezané tužky
Stará vytáhne a položí na stolek jablko
Ta mladá říká staré "Jak já Vás obdivuji, vůbec nic nepotřebujete, máte to vše v hlavě, ach jo"
A ta stará odpoví "Ale ne, mi je to všecho už u pr.."
V pokoji se sejdou, matematik, fyzik, astronom, filozof a účetní.
Dostanou stejné zadání: kolik je 1+1?
- matematik složitě počítá a nakonec mu vyjde 2.0001210001
- fyzik kouká do tabulek počítá a řekne, že výsledek je v rozmezí od 1.8977 do 2,035
- astronom čumí dalekohledem a nakonec odpoví, že vzhledem k postavení hvězd by mohl být výsledek 2 nebo 2500
- filozof se zamyslí a pak řekne...výsledek nemohu určit, definujte mi, co je plus?
a nakonec účetní, zamkne dveře, zavře okna, dívá se pod stůl a do všech skříní a pak se nakloní k tazateli as mrknutím se potichu zeptá: a kolik potřebujete aby to vyšlo?
Přijde úředník z berňáku na inspekci hospodaření do synagogy.
Prochází se tam s rabínem a hledá, co by mu vytknul.
Úředník: "Koukám, že tu máte hodně svíček. Co děláte s tim voskem, co z nich odkapává?"
Rabín: "Ten sbíráme do krabice a plné krabice pak posíláme do svíčkárny a oni nám za to čas od času dají krabici svíček grátis."
Úředník: "No dobře, ale koukám, že tady hodně jíte macesy. Co děláte s těma drobečkama, co z nich padají?"
Rabín: "Ty zametáme, dáváme do krabic, které posíláme do naší košer pekárny a pekárna nám pak čas od času pošlou krabici macesů zdarma."
Kontrolor už je nervní a zmateně se rozhlíží a pak se zeptá a víno, to taky pijete při obřadech, že? A co děláte s tím vínem, co nevypijete. Rabín zase s klidem odpoví, víno sléváme do sudu a když je sud plný, pošleme ho našemu košer dodavateli vína a on nám za to, čas od času, pošle bedýnku s vínem zdarma.
Úředník: (Už vážně neví, co by mu vytknul, tak se vytasí s posledním trumfem) "HA co ty obřízky, co tu provádíte, co pak děláte s těma předkožkama?"
Rabín: "No tak ty taky sbíráme do krabice a pak je posíláme na berňák."
Úředník: "Proboha a proč je posíláte k nám na berňák?"
Rabín: "No protože oni nám pak čas od času pošlou takovýho ......................, jako jste vy!"
:-))))) drsnýý!! Díky!
>Přijde úředník z berňáku na inspekci hospodaření do
>synagogy.
>Prochází se tam s rabínem a hledá, co by mu vytknul.
> Úředník: "Koukám, že tu máte hodně svíček. Co děláte
>s tim voskem, co z nich odkapává?"
> Rabín: "Ten sbíráme do krabice a plné krabice pak
>posíláme do svíčkárny a oni nám za to čas od času dají
>krabici svíček grátis."
> Úředník: "No dobře, ale koukám, že tady hodně jíte
>macesy. Co děláte s těma drobečkama, co z nich padají?"
> Rabín: "Ty zametáme, dáváme do krabic, které posíláme
>do naší košer pekárny a pekárna nám pak čas od času
>pošlou krabici macesů zdarma."
>Kontrolor už je nervní a zmateně se rozhlíží a pak se
>zeptá a víno, to taky pijete při obřadech, že? A co
>děláte s tím vínem, co nevypijete. Rabín zase s klidem
>odpoví, víno sléváme do sudu a když je sud plný,
>pošleme ho našemu košer dodavateli vína a on nám za to, čas
>od času, pošle bedýnku s vínem zdarma.
> Úředník: (Už vážně neví, co by mu vytknul, tak se
>vytasí s posledním trumfem) "HA co ty obřízky, co tu
>provádíte, co pak děláte s těma předkožkama?"
> Rabín: "No tak ty taky sbíráme do krabice a pak je
>posíláme na berňák."
> Úředník: "Proboha a proč je posíláte k nám na
>berňák?"
> Rabín: "No protože oni nám pak čas od času pošlou
>takovýho ......................, jako jste vy!"
No to jste mě dneska tak pobavili, u toho posledního jsem se smála hlasitě a to se mi jen tak při účetní práci takhle odpoledne nestane :-)))).
Na vtip si nevzpomínám, jenom na takovou jednu hlášku z knížky Zloděj času od mého oblíbeného Terryho Pratchetta, když někdo potřebuje zdůvodnit velkou podivnost mimozemských postav, které jsou s ním (aby to prošlo) a řekne "to jsou moji účetní".
Vtipy supéér! Já mám nad stolem na zdi Modlitbu účetních:
Pane, dej mi moudrost, abych pochopila všechny předpisy našich zákonodárců,
dej mi lásku, abych jim odpustila
a dej mi trpělivost na jejich nálady
- jen mi nedávej sílu,
nebo někoho za ty blbosti zabiju.
Cizinci mě právě také napadli, proto jsem dodala, že se jedná o CZ zce- ptala se mě na to hlavní účetní, ale řekla jsem, že když to nejde přes mzdy, tak o ničem nevím, stejně tak, jako nevím o jaký kontrakt se jedná -jak psala pí tečka -ano, jsem mzdová účetní. Děkuji za reakce.
To nefunguje, to by pak to nemohli být experti "z jiné cizí firmy".
Museli by poskytovat jako soukromé fyzické osoby službu, spadající pod autorskou činnost - mít "autorský honorář". Něco ve smyslu že by firmě napsali znělku k firemní hymně a částka by byla do 10.tis.Kč.
Nechala bych to na hlavní účetní.
To jsem tedy už teď zvědavá, co se z toho vyklube, optimistické je to, že hlavní účetní přišla na personální s tím, že personální by to mělo vědět :-) ale tohle už je věc firmy, jak jsou nastavena pravidla, přijde mi, že firma spěje spíše ke konci, ale změna je život, děkuji všem za příspěvky a za vtipné proudy :) krásný den všem, jo
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
30. 7. 2014 13:20
Dobrý den, měla jsem dotaz, ale neumím na něj odpovědět. Ve firmě jsou cizí zamětnanci - prý experti z nějaké jiné cizí firmy, pracují pro naši firmu, nejde to přes mzdy, budou fakturovat a ptají se mně, že po určité době nebo při určité výši ..?? by naše firma měla platit srážkovou daň a já vůbec nevím oč jde - věděli byste oč se jedná ?? moc děkuji za každou připomínku. Nejsou to agenturní zaměstnanci, ani nebyly sepsány dohody o dočasném přidělení.