Re: Dar na bezbariérovou koupelnu
Zvážili jste dar přes charitu či jiný projekt ?
http://www.kontobariery.cz/Projekty/Konto-Bariery/Pouziti-vasich-daru.aspx
...........................
Zamysleme se nad tím bezúplatným příjmem
Koupelna jako taková možná podmínky ZDP § 4a / j nesplňuje, ale vybavení koupelny by mohlo mít charakter pomůcky pro zdravotně postižené
Doporučuji nahlédnutí do vyhlášky 388/2011 Sb.
Jde o to, že vyhláška 388/2011 Sb. zahrnuje ve své příloze
"stavební práce spojené s uzpůsobením koupelny a WC;
/ jedná se o stavební práce a s nimi nezbytně související materiál na úpravu (nikoli o obklady, podlahové krytiny, sanitu apod.) / "
do seznamu druhů a typů zvláštních pomůcek určených osobám se zdravotním postižením, na jejichž pořízení se poskytuje příspěvek na zvláštní pomůcku
.... a ZDP § 4a/1 hovoří o příjmu poplatníka, který jej prokazatelně použije na ... na zakoupení pomůcky pro zdravotně postižené, ...
Už je pozdě, možná se někdo ozve zítra
Re: Dar na bezbariérovou koupelnu
Takhle jsem se snažila pomoci rodině, která má už větší autistické dítě. Aby rodiče mohli zaplatit na týden ošetřovatele pro dítě a aby mohli alespoň na týden vypadnout z baráku a odpočinout si. A na tohle se prostě žádná kompenzační pomůcka nenapasuje.
.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
30. 7. 2014 19:36
Řeším takový hypotetický případ a prosím o radu:
Firma se rozhodla poskytnout fyzické osobě se zdravotním postižením dar na bezbariérovou koupelnu ve výši 25000 Kč. Jak je to u té FO?
Podle "§4a Osvobození bezúplatných příjmů" to není dar na pomůcku, podle mne bezbariérová koupelna není pomůckou. A podle §10/3/d bod 4 to není dar do 15tis.
Můj názor je zdanit to celé.
Prosím o další názory, díky :-)