Re: Kam zakládáte doklady-přihlášky,zveř
Každý si musí najít svůj systém, který mu vyhovuje.
Všude kam to jde, dávám do šanonů mezi doklady "oddělovače"
Tisknu si je sama a na okraji uvádím, čeho se doklady nad "oddělovačem" týkají.
Např. u PSSZ / OSSZ
PSSZ / sociální pojištění pracovníků : KONTROLY
PSSZ / sociální pojištění pracovníků : KORESPONDENCE
PSSZ / sociální pojištění pracovníků : ELDP
PSSZ / sociální pojištění pracovníků : Přihlášky + odhlášky
PSSZ / sociální pojištění pracovníků : Seznamy společníků (do 2013)
PSSZ / sociální pojištění pracovníků : Přehledy - výpisy z účetnictví
já vím, každý se učí, ale prostě si myslím, že kdo chce dělat tkz. kancelářskou práci, musí mít již určitý cit pro práci s doklady a každý má svůj systém. Mě to prostě přijde divný ptát se, hej kam mám založit tenhle papír? a mám je oddělovat barevně nebo černě? to je fakt na hlavu:-)
To máte asi pravdu, ale já třeba nějaký systém vymyslím a potom za pár týdnů zjistím, že jsem to měla udělat jinak, že takto to nevyhovuje. A na to jak co barevně oddělovat, to jsem se přece až tak neptala :-) Chápu, že Vám to přijde hloupé, ale až praxí člověk získává zkušenosti, už ví co a jak. A tak jsem ráda, že mi někdo zkušenější poradí.
Obráceně - moji klienti mají šanony s dokumenty u sebe v kanceláři. Často mi volají, že něco hledají a kde by to tak mohlo být založené. A pak je šikovné mít u všech firem zavedený stejný systém a naučit ho i jejich asistentky. Nemluvě o tom, když se asistentky častěji střídají.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
31. 7. 2014 11:27
Dobrý den,
řeším kam založit doklady, které se netýkají konkrétního roku a přesto jsou důležité na to, abych je založila jen do nepřehledné složky "doklady". Jedna se např. o přihlášku firmy k ZP, potvrzení z dat. schránky - zveřejnění údajů v OR, ELDP 2013 - přijaté podání (také dat. schránka). Kam prosím takové dokumenty ve firmě zakládáte? Děkuji