Sklad - účtování

• (neregistrovaný)

2. 8. 2014 11:57

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat pokud vystavuji fakturu a je na ní sleva, jak zaúčtuji tuto operaci ve skladu, slevu rozpočítám na každou položku (v prodejní ceně) anebo tam zůstane prodejní cena bez slevy? A potom kdybych tuto fakturu stornovala jak položky naskladním v normální nákupní ceně ve které se mi zboží vyskladnilo anebo v té prodejní? Software mi tam pořád dává tu prodejní tak nevím. Používám průměrnou cenu. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 8. 2014 12:05

v.e.n.d.y.

Re: Sklad - účtování
      Zásoby oceňujeme pořizovací cenou, tedy tou, za kterou jsme je nakoupili. I vyskladnění musí být za pořizovací cenu a to buď průměrnou nebo FIFO. To je pro firmu náklad. To, za kolik zásobu prodáte je jiná věc, jde Vám to do tržeb a do výnosů. Slevy z prodejních cen jsou mínusové tržby a nemají s cenou pořízení zboží nic společného....

• 3. 8. 2014 10:00

Hanča Ch. (neregistrovaný)

Chápu, že zásoby oceňujeme pořizovací cenou, ale pokud já vystavím fakturu, udělá si mi i zároveň výdej ze skladu a potom mi fakturu zákazník neuhradí (mám inetrnet.obchod) takže fakrutu stornuji a nevím za jakou cenu mám zboží naskladnit, software mi udělá automaticky storno skladu ale dá mi tam prodejní cenu, tzn. že běžně zboží naskladňuji za 50,- a při stornu mám cenu 100,- a nevím zda je to správně. A ohledně slevy jsem jen nevěděla, zda jí mohu zaúčtovat jednou řádkou, anebo rozpočítat do prodejní ceny nakupovaného zboží.

• 3. 8. 2014 10:17

v.e.n.d.y.

Pokud vystavíte storno prodejní faktury, mělo by se vystavit i storno dodacího listu, kterým bylo zboží vyskladněno a na sklad se zboží vrátit za původní cenu. Máte špatný software nebo je špatně nastavený. Opakuji,že prodejní sleva na vystavené faktuře nemá na cenu zboží ve skladě žádný vliv.

• 3. 8. 2014 10:27

Hanča Ch. (neregistrovaný)

Moc děkuji ;-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).