DD o přijaté platbě - dodavatel

• (neregistrovaný)

3. 8. 2014 15:27

Dobrý den, v červnu jsme uhradili zálohovou fakturu. Žádný doklad o přijaté platbě nám nepřišel. V červenci nám dorazila konečná faktura, na které je však záloha odečtena i s DPH (v tom odečtu je uveden základ daně a daň z přijaté platby) a v rekapitulaci DPH je již uveden jen základ a DPH na doplatek faktury. Volala jsem do té firmy, jestli nám náhodou nezapomněli ten doklad o přijaté platbě poslat a bylo mi řečeno, že jim dělá účetnictví externí účetní a že se jednou za pět let objeví podobný dotaz. Mám kontaktovat tu externí účetní (dali mi na ní mail) nebo by vám stačilo jen DPH uvedené v položkách jako odečet přijaté platby a to druhé DPH v rekapitulaci. Velice děkuji za příspěvky.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 8. 2014 21:30

xxxx (neregistrovaný)

Re: DD o přijaté platbě - dodavatel
      já bych si DPH nárokovala až nyní za měsíc červenec a pro příště bych věděla, že mám volat dřív.

• 3. 8. 2014 21:50

. (neregistrovaný)

Požádala bych o vystavení a zaslání daňového dokladu k zaplacené záloze. S tím, že odpočet z tohoto dokladu bych uplatnila až po jeho obdržení - tj. nejdříve v srpnu 2014.

• 4. 8. 2014 12:29

Kal. (neregistrovaný)

Děkuji vám za odpovědi. Plně s vámi souhlasím, jen doufám, že mi vyhoví i ta externí účetní.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).