Re: rušení osobních čísel ve mzdovém pro
Nikdy nic nemažu. Už víc jak 20 let. Nevidím k mazání důvod.
Mám možnost šestimístných čísel a 999999 lidí u nás ještě nebylo ... momentálně jsem u čtyřčíslí.
Jaký důvod máte k mazání Vy? Licenci omezenou počtem zaměstnanců? Nebo co Vás k tomu vede?
Nemažu, ale když odděluji roky, tak se mi přenesou do nového účta pouze aktivní pracovníci. Pokud bych chtěla něco k ukončenému PP, musím si otevřít starý rok.
licenci máme na 200 aktivních čísel, ještě máme rezervu. Osobní čísla neaktivních pracovníků rušila předešlá účetní , ale mě se to nezdá. A taky začal frflat pracovník, který přiděluje čipy na obědy,že už dávám vysoký čísla, že za staré účetní to šlo. A když jsem mu vysvětlila svoje důvody a že žádná osobní čísla rušit nehodlám, tak na mě koukal s otevřenou pusou.....Tak jsem se jen chtěla ujistit, že mám pravdu, děkuji všem, pěkný večer
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 8. 2014 12:02
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat mzdových účetních a personalistek, jak dlouho po výstupu si v počítači uchovávají data o jednotlivých pracovnících?
Jde mi o to, že mám v programu např. pracovníky , kteří odešli v roce 2000. Program mi umožňuje tyto pracovníky zrušit a jejich osobní číslo použít pro jiného nového pracovníka (a samozřejmě ztratím všechna data o tom původním) . Ale nevím jakou dobu si je mám v programu nechávat (např. kvůli kontrolám)? Vím, že se nám někteří dokonce i po několika letech vrací, když je smažu, tak je musím zadávat do programu znovu, takže je lepší je nemazat....
Jak to děláte, prosím, vy? Za názory děkuji.