Rušení osobních čísel ve mzdovém program

• (neregistrovaný)

4. 8. 2014 12:02

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat mzdových účetních a personalistek, jak dlouho po výstupu si v počítači uchovávají data o jednotlivých pracovnících?

Jde mi o to, že mám v programu např. pracovníky , kteří odešli v roce 2000. Program mi umožňuje tyto pracovníky zrušit a jejich osobní číslo použít pro jiného nového pracovníka (a samozřejmě ztratím všechna data o tom původním) . Ale nevím jakou dobu si je mám v programu nechávat (např. kvůli kontrolám)? Vím, že se nám někteří dokonce i po několika letech vrací, když je smažu, tak je musím zadávat do programu znovu, takže je lepší je nemazat....

Jak to děláte, prosím, vy? Za názory děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 8. 2014 20:18

iva. (neregistrovaný)

Re: rušení osobních čísel ve mzdovém pro
      Nikdy nic nemažu. Už víc jak 20 let. Nevidím k mazání důvod.
      Mám možnost šestimístných čísel a 999999 lidí u nás ještě nebylo ... momentálně jsem u čtyřčíslí.
      Jaký důvod máte k mazání Vy? Licenci omezenou počtem zaměstnanců? Nebo co Vás k tomu vede?

• 4. 8. 2014 20:26

. (neregistrovaný)

Nemažu, ale když odděluji roky, tak se mi přenesou do nového účta pouze aktivní pracovníci. Pokud bych chtěla něco k ukončenému PP, musím si otevřít starý rok.

• 4. 8. 2014 20:51

p (neregistrovaný)

licenci máme na 200 aktivních čísel, ještě máme rezervu. Osobní čísla neaktivních pracovníků rušila předešlá účetní , ale mě se to nezdá. A taky začal frflat pracovník, který přiděluje čipy na obědy,že už dávám vysoký čísla, že za staré účetní to šlo. A když jsem mu vysvětlila svoje důvody a že žádná osobní čísla rušit nehodlám, tak na mě koukal s otevřenou pusou.....Tak jsem se jen chtěla ujistit, že mám pravdu, děkuji všem, pěkný večer

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).