Exekuce-pořadí

• (neregistrovaný)

5. 8. 2014 12:45

Můžete prosím poradit - zaměstnanec má více exekucí, při nástupu nepředal ZL, že měl jen brigády bez ZL, podepsal mi čestné prohlášení, že nemá nařízeny exekuce. Exekuce začaly přicházet do datové schránky..2/14, 4/14 a 6/14, jsou nepřednostní a v tomto pořadí je eviduji, první již nabyla právní moci, tedy platby odesílám. Nyní mi ale k té poslední z 6/14 došlo nabytí právní moci, je ale uvedeno že příkaz byl doručen prvnímu zaměstnavateli v 6/2011.....jak mám nyní postupovat? Mám první v pořadí posunout a začít hradit tuto poslední? Nějak si nevím rady jak postupovat, dá se toto nějak vyřešit?
    Moc, moc děkuji za radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 8. 2014 12:56

mirka..p (neregistrovaný)

Re: exekuce-pořadí
      Pokud jsou všechny nepřednostní, tak musíte začít jako první srážet ze mzdy tu, která má nejstarší doručení prvnímu plátci mzdy.
      Zkontrolujte si to datum radši na všech exekucích.

• 5. 8. 2014 13:10

Clara (neregistrovaný)

To já vím, můžete mi ale prosím poradit jak nyní postupovat, když už splácím tu první z 2/14, přerušit splácení - poslat info exekutorovi a splácet tu první u minulého zaměstnavatele, která došla teď?
      Děkuji

• 5. 8. 2014 13:15

mirka..p (neregistrovaný)

ANo, myslím si, že musíte přestat srážet tu, kterou jste srážela a začít srážet tu nejstarší. A exekutorovi napsat, že Vám byla doručena starší exekuce

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).