Re: výpočet stravného - prosím o kontrol
Já počítala, že v jeden den by to zaměstnanci dalo na tuzemskou dietu a hned po půlnoci už ne, tedy jsem přičetla k času strávenému za hranicí. Můj postup by byl tedy špatně? Mám tedy počítat jako jeden den a ne každý zvlášť? Vím, že na jednom školení říkali, že je jedno, jestli se to přičte nebo posuzuje každé zvlášť. Co je prý výhodnější pro zaměstnance. Tak to by bylo špatně?
Re: výpočet stravného - prosím o kontrol
Pro vysvětlení:
Každý den pracovní cesty se pro výpočet stravného počítá zvlášť a jen doby strávené mimo území v ČR, které trvají 1 h a déle při více zahr. pracovních cestách v jednom kalendářním dni se pro účely zahr. stravného sčítají. A jen doby, u kterých nevznikne zaměstnanci nárok na zahr. stravné se připočítávají k tuzemskému stravnému
(ne naopak).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 8. 2014 12:26
Dobrý den, moc prosím o kontrolu, jestli správně chápu.
Zaměstnanec vyjel v jeden den na služební cestu a to v 18:30 ze sídla firmy, přejel hranice ČR - SK přesně o půlnoci. Poté v 1:05 hranice SK - Maďarsko a ještě ten den z Maďarska do SK v 14:30, SK - ČR 15:30 a do sídla firmy dojel v 19 h. Myslím, že by měl mít nárok na stravné 35 EUR a za den, kdy vyjel i nárok na tuzemské stravné. Je to tak? Předem moc děkuji