Výpočet stravného - prosím o kontrolu

• (neregistrovaný)

6. 8. 2014 12:26

Dobrý den, moc prosím o kontrolu, jestli správně chápu.

Zaměstnanec vyjel v jeden den na služební cestu a to v 18:30 ze sídla firmy, přejel hranice ČR - SK přesně o půlnoci. Poté v 1:05 hranice SK - Maďarsko a ještě ten den z Maďarska do SK v 14:30, SK - ČR 15:30 a do sídla firmy dojel v 19 h. Myslím, že by měl mít nárok na stravné 35 EUR a za den, kdy vyjel i nárok na tuzemské stravné. Je to tak? Předem moc děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 8. 2014 13:07

Daniela K. (neregistrovaný)

Re: výpočet stravného - prosím o kontrol
      tuz. stravné - nárok v limitu 5-12h
      zahr. stravné v délce 15,30 h = nárok 2/3 z 35 EUR (12-18h)

• 6. 8. 2014 13:17

K. (neregistrovaný)

Já počítala, že v jeden den by to zaměstnanci dalo na tuzemskou dietu a hned po půlnoci už ne, tedy jsem přičetla k času strávenému za hranicí. Můj postup by byl tedy špatně? Mám tedy počítat jako jeden den a ne každý zvlášť? Vím, že na jednom školení říkali, že je jedno, jestli se to přičte nebo posuzuje každé zvlášť. Co je prý výhodnější pro zaměstnance. Tak to by bylo špatně?

• 6. 8. 2014 13:26

Daniela K. (neregistrovaný)

Pro vysvětlení:
      Každý den pracovní cesty se pro výpočet stravného počítá zvlášť a jen doby strávené mimo území v ČR, které trvají 1 h a déle při více zahr. pracovních cestách v jednom kalendářním dni se pro účely zahr. stravného sčítají. A jen doby, u kterých nevznikne zaměstnanci nárok na zahr. stravné se připočítávají k tuzemskému stravnému
      (ne naopak).

• 6. 8. 2014 13:33

K. (neregistrovaný)

Moc děkuji. Teď už vím, kde byla ta chyba ;-) Krásný den

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).