Pokladna Pohoda - co tisknout?

• (neregistrovaný)

6. 8. 2014 13:43

Chtěla bych upřesnit předchozí otázku, zeptala jsem se špatně a nevím, kde ji vymazat. Jaké doklady prosím tisknete z účetního SW? Do teď jsem tiskla PPD nebo VPD, kde byly rozepsány částky, dph, celkem + zaúčtování. Je to ale dost papírů. V Pohodě lze vytisknout i doklady za sebou, ale nevím jak to potom kontroluje fú. Zda stačí jen: komu vyplaceno a částka nebo to mám raději dál tisknou tak jako do teď. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 8. 2014 14:49

Maci_K (neregistrovaný)

Re: Pokladna Pohoda - co tisknout?
      Tisknu si až na konci měsíce - zaúčtování dokladů (najdete v kontrolních sestavách, tuším, Pokladní doklady (seznám dokladů v měsíci) a pokladní knihu.
      Samostatné PPD a VPD netisknu, jen si na doklad (třeba paragon z obchodu) napíšu pořadové číslo dokladu, které mám v Pohodě.

DPH máte vidět v sestavě Pokladní doklady. Nedělám si zvlášťní sestavu.

Pokud z pokladny něco vyplácíte a nemáte k tomu např. paragon (nenapadá mě teď příklad), tak si vytiskněte ten výdaják z Pohody z pokladny a nechte si ho příjemcem podepsat. Jinak si fakt myslím, že je zbytečné tisknout doklady i z programu, když máte v ruce ten prvotní, papírový, jestli si tedy dobře rozumíme.
      M.

• 6. 8. 2014 14:53

. (neregistrovaný)

To přece záleží na velikosti firmy, na jejích zvyklostech. U firmy s jedním zaměstnancem to musí být logicky jiné, než u firmy se 100 zaměstnanci.

• 6. 8. 2014 15:09

p.ja1 (neregistrovaný)

Ano tomu rozumím, já to dosud dělala podle zvyklostí ale přijde mi zbytečné tisknout tolik papírů. Na druhou stranu nevím, jak se potom vše kontroluje. A děkuji

• 6. 8. 2014 15:08

p.ja1 (neregistrovaný)

Děkuji moc. A když dělám souhrnný doklad na např. 10 paragonů z obchodu, tak také stačí jen sepnout a nadepsat číslem? Účetní přede mnou a (já jsem to dělala po ní) tiskla ke všemu ještě pokladní doklad a paragony přicvakávala. Dalo se to s pár doklady, teď jich mám víc, tak mi to právě přišlo zbytečné.
      Ještě prosím asi hloupá otázka, ale jak třeba zakládáte lístky od nafty, nákup materiálu atd. když je to jen malý lístek? Děkuji

• 6. 8. 2014 15:18

. (neregistrovaný)

Malá firma, majitel+jednatel+zaměstanac si vede pokladnu sám
      Co paragon, to zaúčtovaný doklad v pokladně
      Tisknu měsíčně soupis všech výdajových pokladních dokladů + tzv. průvodku dokladu (číslo dokladu, datum, částka plnění, dodavatel, zaúčtování, ...). Minimálně soupis nechávám podepsat odpovědné osobě
      Paragony lepím na volné papíry, většinou předtím ještě kopíruji (termopapíry). U každého paragonu uvedu pořadové číslo, pod kterým je výdaj zaevidovaný v pokladně
      Pokud se ale jedná o výdaj peněz např. za cestovné, tak vytisknu klasický pokladní doklad a nechám podepsat zaměstnanci

• 6. 8. 2014 15:28

p.ja1 (neregistrovaný)

Moc děkuji za ochotu a podrobnou odpověď, takhle to je přesně to, jak jsem potřebovala vědět :-) A přeji hezký den

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).