OSVČ vedlejší a doklady

• (neregistrovaný)

6. 8. 2014 14:44

Dobrý den,

mám ŽL na vedlejšák, nejsem plátce DPH a vedu daňovou evidenci. Nevím si rady s doklady o prodeji. Zákazníci po mě účtenku (paragon) nechtějí, jen si do sešitu zapisuju za kolik jsem prodal. Teď ale budu prodávat zboží za 20 tis. Kč a zákazník chce doklad. Stačí vypsat obyčejný paragon s názvem zboží, cenou, razítko a podpis?

Za radu předem moc děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 8. 2014 14:51

Maci_K (neregistrovaný)

Re: OSVČ vedlejší a doklady
      Ano, stačí. Jinak i v daňové evidenci byste měl mít ucelenou číselnou řadu dokladů při platbách v hotovosti.
      M.

• 6. 8. 2014 15:01

p (neregistrovaný)

no víte, kamarád mě strašil, že musím vystavit fakturu, prý když je to nad 10 tis. Kč tak musí být faktura.
      Jak to, prosím, myslíte s tou ucelenou řadou dokladů? Mám malou kasičku kam si dávám peníze za prodej, žádný doklad o příjmu peněz nevystavuji. Příjmy zapisuju do sešitku. To musím na každý příjem do "pokladny- kasičky" vypsat příjmový pokladní doklad a když platím fakturu tak zase příjmový výdajový doklad?
      Ještě jednou děkuji za odpověď.

• 6. 8. 2014 15:06

mirka..p (neregistrovaný)

Faktura, neboli daňový doklad se musí vystavit u částky na 10.000 Kč ale jen u plátců DPH, to se Vás netýká.
      Klidně si tržby piště dál do sešitku, stačí, když to budete mít chronologicky seřazené, aby z toho bylo poznat, že nezapisujete každý třetí prodej.
      Nevím, co prodáváte, ale pokud do sešitku napíšete datum, částku a za co jste peníze utržil, mělo by to stačit.

• 6. 8. 2014 15:11

p (neregistrovaný)

zapisuju si to přesně jak píšete, moc děkuji za radu a přeji vám pěkný dne

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).