Re: OSVČ vedlejší a doklady
no víte, kamarád mě strašil, že musím vystavit fakturu, prý když je to nad 10 tis. Kč tak musí být faktura.
Jak to, prosím, myslíte s tou ucelenou řadou dokladů? Mám malou kasičku kam si dávám peníze za prodej, žádný doklad o příjmu peněz nevystavuji. Příjmy zapisuju do sešitku. To musím na každý příjem do "pokladny- kasičky" vypsat příjmový pokladní doklad a když platím fakturu tak zase příjmový výdajový doklad?
Ještě jednou děkuji za odpověď.
Re: OSVČ vedlejší a doklady
Faktura, neboli daňový doklad se musí vystavit u částky na 10.000 Kč ale jen u plátců DPH, to se Vás netýká.
Klidně si tržby piště dál do sešitku, stačí, když to budete mít chronologicky seřazené, aby z toho bylo poznat, že nezapisujete každý třetí prodej.
Nevím, co prodáváte, ale pokud do sešitku napíšete datum, částku a za co jste peníze utržil, mělo by to stačit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 8. 2014 14:44
Dobrý den,
mám ŽL na vedlejšák, nejsem plátce DPH a vedu daňovou evidenci. Nevím si rady s doklady o prodeji. Zákazníci po mě účtenku (paragon) nechtějí, jen si do sešitu zapisuju za kolik jsem prodal. Teď ale budu prodávat zboží za 20 tis. Kč a zákazník chce doklad. Stačí vypsat obyčejný paragon s názvem zboží, cenou, razítko a podpis?
Za radu předem moc děkuji.