Re: zaměstnání " praktikantek"
Pátrám ...pátrám a dostala jsem se ke smlouvě se školou ...a tady se píše v jednom z bodů ...Dodávající organizace poskytně žáků finanční odměnu za produktivní činnost v souladu se školským zákonem č. 561/2004 Sb. §122. Odměnu vyplatí žákovi dodávající organizace. Jdu to přečíst ..., ale jsem tedy už přesvědčena, že uzavření DOPP dle Zákoníku práce asi nebude dobře ?
http://poradna.finance.cz/mzdy/56085-zamestnani-ucnu/
starší článek, ale v zásadě platí (že je to jiný smluvní vztah).
Díky Vám všem. Už jsem snad v obraze. Mzdy mám s 20 Kč/hod ...splňuje to požadavky 30% minimální mzdy. A žádné odvody ani daň.
Jediné co si myslím, že je chyba jsou ty DOPP dle zákoníku práce , jestli by případná kontrola neřekla , že v případě podepsání DOPP měla bát minimální mzdy .... ? Co myslíte ?
Vy s učni nebudete nic uzavírat, protože vy máte smlouvu se školou. Měla byste mít i protokol o převzetí žáků (jmenovitý seznam žáků), bývá součásti smlouvy. Ve svém mzdovém programu byste si měla vytvořit novou mzdovou složku - učni. Nemůžete je dávat do mzdové složky DPP - protože by vás nepustili hodiny (u DPP je pouze 300 hod. za kalendářní rok).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
7. 8. 2014 14:25
Dobrý den, prosím zkušené o radu. Poprvé se setkávám se zaměstnáním praktikantek , učeněk - tak to nazval majitel . Zaměstnat na DOPP s hodinovou mzdou 20 Kč . Je to tak v pořádku ? Minimální mzda se jich netýká ? Děkuji za pomoc