Re: Faktury bez razítka
tak jsem si kontrolovala loňské faktury a z53 faktur mají podpis a razítko jen 3. Telefon, internet, to je z e-mailu. Ostatní jsou materiál, které chodí poštou a jsou také bez razítka a podpisu, tak jsem se trochu zalekla, neboť já pošlu fa e-mailem a ještě poctivě podepsanou s razítkem.
ale děkuji
Razítko neřeším od doby, kdy "můj" první podnikatel prohlásil, že žádné razítko nemá, mít nebude a ať se úřady třeba postaví na hlavu. V roce 1994 říct úředníkovi, že někdo nemá a nebude mít či odmítá mít razítko bylo jako mávat před býkem červeným hadrem.
A víte co - neměli šanci.
A co se podpisů (ať už fyzických či elektronikých) týků, tak jsou povinné jen co se týká dokladů uvnitř firmy. Netýká se to dokladů, co jdou "ven".
Mám klienta, který trvá na orazítkovaných a podepsaných fakturách, protože hodně fakturuje státním a polostátním institucím a tam jsme marně vysvětlovali, že nemusíme faktury podpisovat a razítkovat. Klient se v rámci dobrých vztahů nechtěl přít, takže razítkuju jako na poště.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
7. 8. 2014 15:25
dobré odpoledne,
chtěla jsem se zeptat, často mě chodí faktury bez podpisu a razítka.Jak dopisem, ale nejčastěji e-mailem, může to tak být????
děkuji ces