Re: Nové pracovní smlouvy
Trošku si protiřečíte - ZMĚNU dělat NOVOU smlouvou? Tak buď něco, co už mám (= smlouvu) měním, tedy udělám změnu/dodatek smlouvy, těch budu mít během x let k pracovní smlouvě třeba 20, a ta původní smlouva mi platí ve znění těch dodatků/mně, anebo dělám novou smlouvu. Ale dělat novou smlouvu v pracovněprávních vztazích? Proboha proč?
Napadá mě jedině, že nová smlouva = pro právníka více práce = pro právníka více peněz ...
Re: Nové pracovní smlouvy
Já to tak napsala, aby ten problém byl srozumitelný. Důvodem, proč to dělají je změna (někdy pozice, jindy mzdy), ale dělají to nahrazením novou smlouvou. Říkala jsem jim, ať udělají dodatek, ale prý to mají posvěcené od právníka a dělají to u nich takto. Proč, to fakt netuším :-( Tak zjišťuji, jestli to vůbec lze. Navíc si myslím, že si to píšou sami, takže peníze pro právníka v tom nebudou...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
8. 8. 2014 11:15
Dobrý den, zaměstnavatel udělal změny v pracovních smlouvách, ale udělal to formou nové pracovní smlouvy, kde je napsáno, že znění původní smlouvy se nahrazuje touto novou pracovní smlouvou a že se zkušební doba již neuplatní. Dále je tam napsáno, že pracovní poměr vzniká dnem, který byl stranami zároveň dohodnut jako den nástupu do práce (tj. datum té změny, např. 1.7.2014). Co já s tím jako mzdovka mám dělat? Prý jim to posvětil právník, že takto můžou dělat změny, když tam napíšou, že se původní smlouva nahrazuje. A co ten datum nástupu do práce? To přece bylo už dřív, toto je datum účinnosti té změny....Předem děkuji za případné odpovědi.