Re: jak zaúčtovat fakturu z loňského rok
Já jsem v lednu účetnictví převzala a dala na 504, ale bývalá účetní to má na 321 a já to mam tedy v počátečním stavu na 321, takže teď to mám vlastně v účetnictví 2x.
Potřebuji nějak rozdělit ten základ, aby byl jako nedaňový, ale mohla jsem uplatnit to DPH. Asi to píšu nesrozumitelně, omlouvám se.
Fakturu jsme obdrželi v prosinci, ale na přání jednatele se mělo DPH uplatnit až v lednu.
Ale z dotazu vyplývá, že fakturu účtovali už v r.2013 na Dal 321.
Předpokládám, že FP byla v r. 2013 zaúčtována 504 (131),343/321 jen z ní nebylo uplatněno DPH - to raději zkontrolujte.
Takže pokud tomu tak bylo, tak nyní o této faktuře už nebudete v r. 2014 účtovat vůbec. Při nenárokování DPH v prosinci, vám na MD 343 měl zůstat zůstatek nenárokovaného DPH, který tím, že jste si ho nárokovali až v lednovém přiznání k DPH se vám tímto srovná.
Paní Lucie pokud chcete poradit, měla byste s námi problém průběžně probírat a odpovídat na doplňující otázky.
Na základě čeho jste zaúčtovala náklad v roce 2014 na účet 504?
Pokud se jednalo pouze o neuplatnění DPH v roce 2013 a uplatnění DPH v roce 2014, měla jste účtovat na základě interního dokladu
základ DPH 349/349
částka DPH 349/349
+ členění DPH "PD Tuzemské plnění" - dle variant účetního SW
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
8. 8. 2014 12:04
Dobrý den,
prosím o radu, nevíte někdo jak zaúčtovat fakturu z loňského roku, která byla dána loni do nákladů, ale DPH se uplatňovalo až letos v lednu. ?
Jednalo se o nákup zboží v hodnotě cca 1 mil. Kč
Děkuji moc