Plat účetní x fakturantka

• 9. 8. 2014 9:29

Dobrý den,
    chtěla bych se jen tak pro zajímavost zeptat, zda mi tu někdo napíše svůj názor na to, jestli by měl být finančně ohodnocený plat mezi všeobecnou účetní a fakturantkou. Mám na mysli, jestli by měla být všeobecná účetní ohodnocena vyšším platem. Chtěla bych vědět, jak to funguje v jiných firmách.
    Děkuji za Vaše názory.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 8. 2014 9:54

. (neregistrovaný)

Re: Plat účetní x fakturantka
      Dle mého názoru a zkušeností ano. Předpokládám, že účetní (účtování přijatých faktur, vydaných faktura, pokladny, banky, ostatních závazků, interních dokladů) bude mít více zkušeností než fakturantka. Otázkou je, zda fakturantka pouze fakturuje, či zda má v náplni práce např. i sledování zakázek, komunikaci s techniky, kteří dodávají podklady pro fakturaci, komunikaci s klienty apod.
      V roce 1992 činil rozdíl ve mzdě v soukromém sektoru cca 500,-Kč/měsíc / klasická účtárna, fakturantka pouze fakturovala podle dodacích listů, píchačky.

• 11. 8. 2014 8:52

mirka..p (neregistrovaný)

Re: Plat účetní x fakturantka
      Taky záleží na tom, co vše dělá ta účetní. Ve společnosti, ve které jsem před časem pracovala, byla fakturantka s nejnižší mzdou, potom tzv. samostatná účetní, která účtovala běžné účetní operace a ta měla cca o 3-5 tis. více a hlavní účetní, která to zastřešovala, dělala závěrky, reporty, komunikaci s auditorem, úřady atd a ta měla o dost více.....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).