Re: dědictví
Probíhá již dědické řízení? Dle mého názoru by se melo nejdříve vyporadat společné jmění manželů. A majetek nabytý před manželstvím do SJM nespadá. Peníze z výše uvedeného daru by neměly byt předmětem dědického řízení. Predpokladem je, se se budete aktivně starat - pokud jsou napr. peníze na úctu, který se bude předkládat notáři, tak on sam od sebe nebude vědět, ze jsou z doby před manželstvím.
děkuji,dědické řízení již začalo,manželovi děti mě vyhrožují, že mě nechají zkontrolovat bankovní účet, protože jsem z těchto penez / z prodeje nem./ dala část mým dětem,navíc jeden z jeho dětí mě dluží peníze, které mě nebyl schopen skoro po tři léta vrátit, notář s tím nic nebude dělat, protože to mám jen na výpisu z banky, kde je uvedeno jméno a půjčka, smlouvu nemám, protože to chtěl hned a ted se brání s tím že bude odporovat. Máte ještě k tomu radu? Trochu mě to sklidí, prožila jsem si se zesnulým manželem dost utrap a ted ještě došlo na drancování v bytě a proto mu to nedaruji.
Máte výpis z bankovního účtu před uzavřením manželství, to by měl být důkaz pro určení majetku-peněz pro SJM. S půjčenými penězi notář nic udělat nemůže. Byly to Vaše peníze. Ne Vašeho manžela.
Ale hlavně, jak bylo rozděleno SJM? Ohlídejte si to. Najděte si schopného právníka, i když to bude něco stát.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
11. 8. 2014 23:00
Prosím, Vás , zda mohou děti mého zemřelého manžela, který letos zemřel , dědit peníze , které jsem obdržela z daru mých rodičů- jedná se o prodej nemovitosti, které jsem měla na bankovním účtě před vstupem do manželství. Předmanželská smlouva nebyla uzavřena.