Společník-jednatel-ředitel

• (neregistrovaný)

12. 8. 2014 11:34

Prosím pěkně, už se tady toho popsaly stránky, čtu v různých článcích, např. od Běhounka, čtu na Justici, hledám tady....souběh není možný.... když má odměnu, je to jasné. Ale asi špatně hledám nebo něco přehlížím:
    1)Jednatel, který je společníkem, za výkon funkce nemá žádnou odměnu - je přípustná pracovní smlouva na "ředitele"?
    2)Jednatel, který není společníkem, bez odměny - tentýž dotaz.
    3) Nebo prostě jednatel nemůže mít pracovní smlouvu jako ředitel, ať má nebo nemá odměnu? (Mně ze všeho vyplývá tato poslední možnost, ale buď mně to prosím potvrďte nebo vyvraťte). Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 8. 2014 16:29

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Společník-jednatel-ředitel
      Asi jsem to také špatně pochopila - ale jednatel ,který má prac.smlouvu na ředitele a jako jednatel nemá žádnou odměnu by neměl nárok pouze na tu odměnu jednatele, pokud by byl tento souběh. Tak jsem tgo pochopila z výkladu MS. Naštudovala jsem už toho dost a mám toho také dost.
      Právník odkázal ředitele-jednatele na mzdovou a personální - dobré,že ? Ptala jsem se ho jen , co si myslí, jestli mzdová je víc než právník. Mám velmi rozumného ředitele-jednatele,opravdu, ale řešení zatím - zůstává prac.smlouva.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).