Re: prosím: vrácené zboží a způsob B
mate Vás to zbytečně (nehleďte na to, že jde přes rok), takhle je to ok (v průběhu roku by jste neřešila).Nyní žádný "náklad s pořízením" nemáte - jen "storno tržby". Pokud se Vám do konce roku nepodaří prodat tak 132/504 a pokud prodáte, tak 311/604
ještě jeden dotaz prosím-způsob B
Ještě prosím: teď jsem si uvědomila, že je to ještě komplikovanější, stroj se skládá z několika komponentů a část toho byla z dlouhodobého majetku, tj. v 2013 účtován prodej této části na 641 a odpis ZC 541. Teď chceme celý komplet dát jako zboží na sklad. Změní to něco v tom, co jste psala výše?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
12. 8. 2014 15:12
Prosím o radu, jak účtovat:
v 2013 jsme prodali stroj a teď v srpnu došlo k odstoupení od smlouvy a k vrácení stroje (pro neplacení) - byl udělán opravný daňový doklad (dobropis) na plnou částku původní faktury, zásoby účtujeme způsobem B
uvažuju správně, že teď by se zaúčtoval pouze dobropis 604,343/311 a stroj by se naskladnil příjemkou a víc nic (až koncem roku obvyklé účtování mezi 132 a 504)?
Nějak mi tam chybí teď ta 504 (tedy jako nákup) - místo nákupní faktury (MD504) má ten vydaný dobropis (MD604) a to mě mate.
Moc děkuji.